Головне

Анікєєв і Коротка здобули по два золота чемпіонату України з шашок-64

16.12.2016 14:17 646 0

У першій половині грудня у Дніпрі розіграли фінальну частину чемпіонату України з шашок-64 серед чоловіків та жінок у трьох видах програми.

Спочатку визначили кращих у класичній програмі турніру, інформує офіційний сайт Спортивного комітету України.

Другий рік поспіль у чоловіків чемпіонство здобув Юрій Анікєєв. В 11-ти турах він набрав 16 очок (п’ять перемог, шість нічиїх). Друге місце у Владислава Мазура (поступився переможцю одним балом). Третю сходинку посів Владислав Антонович, в активі якого 13 пунктів.

У жінок у класичній програмі перемогу святкувала Юлія Макаренкова - вона набрала 16 очок за 9 турів. Срібло виборола Олена Коротка. Третім призером сенсаційно стала 16-річна харків’янка Анастасія Глушко.

У швидкій грі чемпіонство також у скарбничці Анікєєва. Друге срібло виборов Владислав Мазур. А ось топ-3 у чоловіків у цьому виді програми замкнув Євген Івашко. У жіночій половині змагань першість виграла Ольга Рейніш. Другою була Ольга Губарєва. Тетяна Зайцева стала третьою.

Коротка у блискавичній грі залишила за собою і національну першість. Компанію на п’єдесталі пошани їй склали Губарєва із Зайцевою, які посіли такі ж позиції, як і за підсумками швидкої гри.

У чоловічій половині все склалося на користь Дениса Шкатули. Слідом за ним фінішував Фелікс Шепель. А Владислав Мазур до своїх двох срібних відзнак додав одну бронзову.

Чемпіони та призери ЧУ-2016 з шашок-64 отримали право представляти країну на чемпіонаті світу, який запланований на жовтень 2017 року.

Нагадаємо, жіноча збірна України здобула дві нагороди чемпіонату Європи з шашок-64.

 
Коментарі ()