Головне

Фаворити турніру програють хорватам. ВІДЕО

12.06.2008 21:10 440 0
Фаворити турніру програють хорватам. ВІДЕО

1:0

2:0

2:1

 

Можливість вийти до чвертьфіналу уже в другому турі зіграла з командами злий жарт. У перші хвилини суперники просто боялися атакувати - відповідальність за результат давала про себе знати.

Першими проснулися хорвати. На 16 хвилині Срна подав з лівого кута поля, Шимуніч перевів м'яч на дальню штангу, але там нікого з хорватів не виявилося. 

Гол же виник буквально з нічого. Праньїч з лівого флангу подав у штрафний. Янсен, який відповідав за центральну зону, зівнув ривок Даріо Срни і гравець донецького "Шахтаря" першим дотиком з лінії воротарського відправив м'яч у ворота Леманна - 1:0.

Даріо настільки спіймав кураж, що вже через 2 хвилині кинувся двома ногами вперед у підкат проти Подольскі, за що і отримав гірчичник.

Німці одразу взялися за справу, але максимум, що їм вдалося - навантажити штрафний хорватів навісами з усіх боків. Тільки Фрінгс за перший тайм подав з лівого флангу разів 5, а ще були Лам та Янсен.

Зрештою замість забити, німці мало не пропустили. Двічі мав забивати Кранчар. Спочатку на 30 хвилині після скидки Оліча він пробив з лінії штрафного вище воріт, а потім на 42 хвилині, прийнявши м'яч на груди, пробив зльоту з 11 метрів - німців врятував Леманн.

Початок другого тайму був як дві краплі води схожим на початок першого - багато боротьби, мінімум гостроти.

На 62 хвилині Ракітіч здивував усіх і, передусім, Леманна, замість того, щоб подавати у штрафний, він пробив з правого флангу. Леманн втратив ворота, м'яч влучив у штангу і відскочив на Оліча, який увірвався у штрафний по центру і добив шкіряну кулю в ворота. 2:0, і фаворити чемпіонату приголомшені.

Німцям знадобилося хвилин 10, щоб прийти до тями, але нічого нового вони запропонувати так і не змогли. Гол у відповідь виник доволі несподівано. Чергова атака лівим флангом, навіс, Баллак чи не вперше за гру виграв верхову боротьбу, м'яч відскочив від спини когось із хорватів на Подольскі, який одразу завдав удару з лівої. 2:1 - ще не все втрачено.

Останні хвилини пройшли у жорсткій боротьбі, без гострих моментів. А коли стрілка секундоміра відміряла останнє коло, відзначився Швайнштайгер, який вийшов на заміну і був чи не найактивнішим у німців. Бастіан штовхнув у груди екс-динамівця Леко, який жорстко підкотився під німця, і одразу ж побачив перед собою червону картку.

Залишившись удесятьох, німці кинулися на останній штурм, але було вже запізно. Хорвати перемагають і практично забезпечують собі місце у чвертьфіналі.

Коментарі ()