Головне

Голландці відвантажили 4 голи фіналісту чемпіонату світу. ВІДЕО

14.06.2008 00:09 747 0
Голландці відвантажили 4 голи фіналісту чемпіонату світу. ВІДЕО

1:0

2:0

2:1

3:1

4:1

Ця гра була визначальною для обох команд. Голландці в разі перемоги достроково посідали перше місце і виходили до чвертьфіналу, а французи мали за всяку ціну вигравати, аби перед останнім туром мати перевагу перед італійцями і румунами у боротьбі за другу путівку у плей-офф.

Перші хвилини показали, що нерви міцніші у голландців. Уже на 10 хвилині свою невеличку перевагу помаранчеві втілили в гол. Ван дер Ваарт подав кутовий з правого флангу, Кайт поборовся у штрафному з Малуда, і з воротарського майданчика впритул головою розстріляв ворота Купе - 1:0.

Певний час голландці продовжували насідати, але суттєвих моментів для взяття воріт не мали.

Французи оговталися ближче до середини тайму, коли Рібері, Малуда і Гову почали експериментувати у центрі поля, змінюючи весь час свої ігрові позиції. Починаючи з 30 хвилини Франція захопила ініціативу і провела декілька цікавих атак.

Зокрема, з 35 по 37 хвилину французи двічі могли забити. У обох епізодах взяв участь Рібері. Спочатку він пройшов від центру поля до штрафного, пробив з лівого кута штрафного, але ван дер Сар витіг м'яч з кута воріт. Потім Рібері прострелив вже з правого флангу, але Малуда трохи не встиг, щоб замкнути пас партнера.

Другий тайм став справжнім святом атакувального футболу. Обидві команди не відсиджувалися в обороні, і гольові моменти сипалися як з рогу достатку.

На 49 хвилині французи протягом однієї атаки 4 рази били по воротах. Завершального удару завдавав Анрі, після його удару м'яч влучив у руку Ойера, але суддя пенальті не дав.

На 54 хвилині Малуда віддає феноменальний пас у падінні через себе, Анрі виходить сам-на-сам з ван дер Саром, але перекидає не тільки воротаря, але й ворота. Хвилиною пізніше Рібері навішує у штрафний суперника з правого флангу і захисники з великими труднощами виносять м'яч.

На 56 хвилині ван Бастен випускає на поле свіжого ван Персі, який вже через 3 хвилини стає одним з героїв матчу. Ван Ністелрой "фінтом Зідана" розвернув двох французів на лівому фланзі, віддав на Роббена, той пробіг флангом прострілив, а ван Персі замкнув пас на дальньому куті воротарського, м'яч влучив у Купе, і влетів у ворота.

Черговий спалах активності припав на 71-72 хвилини, коли команди протягом хвилини обмінялися голами. Спочатку Анрі замкнув у дотик простріл у воротарський майданчик Саньоля, а вже в першій атаці у відповідь Роббен розстріляв ближню дев'ятку воріт Купе з лівого кута воротарського.

Французи й далі продовжували атакувати, але створити щось путнє біля воріт суперника так і не змогли. А ось голландці спромоглися ще на один шедевр. На останній доданій хвилині Снейдер отримав м'яч спиною до воріт, розвернувся і пробив з 25 метрів у праву від Купе дев'ятку. 4:1 перемога голландців, і помаранчеві можуть відправити двох фіналістів чемпіонату світу додому вже після групового етапу.

 ВНПМО
Нідерланди2007-16
Румунія0201-12
Франція0111-41
Італія0111-41


Коментарі ()