Головне

Ван Бастен врятував Донадоні від відставки. ВІДЕО

18.06.2008 00:01 418 0
Ван Бастен врятував Донадоні від відставки. ВІДЕО

0:1

0:2

Збірна Італії зі скрипом виходить до чвертьфіналу чемпіонату Європи, обігравши у вівторок з рахунком 2:0 команду Франції. Щоправда, цим дивом італійці мають завдячувати не  тільки собі, але й Голландії. Ван Бастен, який є давнім другом Роберто Донадоні, резервним складом зі своїми "летючими голландцями" обіграв румунів, відкривши шлях до чвертьфіналу "скуадра адзуррі".

У матчі чемпіонів та віце-чемпіонів світу не було фаворитів, обидві команди провалили старт цього турніру, набравши по одному очку та розгромно програвши Голландії.

Втім фортуна у звітному матчі більше полюбила команду Італії. У французів все не клеїлося із самого початку. На восьмій хвилині Рібері на рівному місці отримує травму і на ношах залишає поле. Замість форварда "Баварії" виходить Насрі, але і він залишить поле через 20 хвилин. Міг відкрити рахунок у цій зустрічі на 11-ій хвилині Пануччі, але після його удару головою м`яч з воріт вибив Макелеле.

На 24-ій хвилині Абідаль у штрафній чіпляє Тоні, який вибігав сам на сам з Купе, і захиснику Любош Міхел показує червону картку за фол останньої надії і призначає пенальті. Вирок рефері чітко виконав Пірло, який відправив м`яч у верхній кут воріт Купе.

Після забитого голу та чисельної переваги, італійці отримали кілька гарних моментів збільшити рахунок ще в першому таймі. На 29-ій хвилині Лука Тоні ефектно пробивав п`ятою і м`яч проходить поруч зі стійкою воріт. Тоні ще мав як мінімум два моменти засмутити Купе, але жодного разу він не влучив у площину воріт.

У французів після вилучення був момент в Анрі, коли форвард "Барси" пробив поруч зі штангою.

У завершальні 45 хвилин французи боролися до кінця, але пропустили ще один гол. Знову за італійців зіграв рикошет. Після виконання штрафного Де Россі з метрів 30-ти м`яч від ноги Анрі змінює напрямок польоту і залітає у сітку воріт збірної Франції. Це була 62-га хвилина.

Другий забитий гол розставив усі крапки на "і". Франція зусиллями Анрі та Бензема двічі серйозно потурбувала Буффона, але навіть гол престижу у цій зустрічі вони не забили.

На останні хвилинах Лука Тоні міг забити і третій гол "трикольоровим", але поспішив і пробив з лінії штрафного трохи вище воріт.

Для Франції ж кінцевий результат групового турніру є дуже сумним. У групі С французи посіли останню сходинку, пропустивши перед собою навіть румунів для яких третє місце - це своєрідний провал, оскільки вони розраховували на чвертьфінал, але на шляху стала непоступлива Голландія.

Тепер на Італію у чвертьфіналі очікує переможець групи D - Іспанія.  

 ВНПМО
Нідерланди3009-19
Італія1113-44
Румунія0211-32
Франція0121-61
Коментарі ()