Головне

Експерт: Єврочемпіонат пришвидшив розвиток Львова на 10 років

10.04.2012 20:40 630 0

Будівництво стадіону, реконструкція аеропорту, ремонти доріг, розвиток готельної галузі – усього цього львів’янам довелося б чекати ще довго, якби не єврочемпіонат з футболу.

Про це програмі "Об’єкт-2012" розповів начальник Львівського обласного управління з питань Євро-2012 Володимир Лаврін:

"Місто, я десь так рахував, зробило скачок десь на 10 років вперед", - сказав він.

Щоправда, такий стрімкий розвиток Львова коштував державному бюджету 1 млрд. доларів. Ще 700 тисяч гривень міська влада Львова  взяла у кредит у різних банків, які доведеться віддавати у наступні роки.

Натомість, поляки у своїх підрахунках скромніші. Як розповів керівник економічного відділу Посольства Польщі в Україні Павел Гембські, завдяки єврочемпіонату Польща отримала те, до чого б ішла ще років три-чотири.

"В Польщі було витрачено більше 20 млрд. євро, це якщо говорити про усі витрати. Але я хочу наголосити – ми нічого не будували лише для єврочемпіонату. Нові дороги, залізничні вокзали, летовища, збудовані великі та десятки маленьких стадіонів -  усе залишиться людям", - запевнив він.

Загалом на підготовку України до Євро-2012 було витрачено за офіційною інформацією 35  млрд. гривень, а це 4 млрд. доларів.  І як переконують фінансові аналітики, такі затрати не окупляться.

За підрахунками Національного банку України Євро-2012 принесе державі прибуток у сумі 1 млрд. доларів. Натомість, експерти певні, заробити вдасться не більше як 500 млн. доларів, пише zik.ua.

Коментарі ()