Головне

Огляд закордонної преси: Важкий матч для Англії був полегшений фортуною і суперечливим рішенням

20.06.2012 16:50 552 0
Огляд закордонної преси: Важкий матч для Англії був полегшений фортуною і суперечливим рішенням

Ну ось і закінчилося Євро для збірної України, як не прикро це писати. У чвертьфінал пройшли одні з фаворитів Євро французька збірна та доволі невпевнена англійська команда. Що ж пише зарубіжна преса з цього приводу?

The Telegraph: Ця Франція грала так погано, як і на ЧС-2010

"Франція не може сказати, що вона не була попереджена про небезпеку недооцінки Швеції, але іноді зарозумілість змушує молодих людей бути глухими до порад. Адже знову і знову менеджер Лоран Блан закликав своїх футболістів не вірити, що Франція вже зробила достатньо, щоб закінчити як переможець групи. Знову і знову футболісти запевняли його, що вони це знають", - пише кореспондент The Telegraph Люк Едвардс.

The Telegraph зазначає, що Франція грала так погано, як і два роки тому на фінальному етапі Чемпіонату світу у ПАР: Швеція перегравала її в боротьбі за м’яч, "на другому поверсі", швидкості контратак і, головне, у бажанні. Частково автор бачить причину успіху шведської збірної у їхньому стані "нам втрачати нічого", але для французів виправдання немає. Адже навіть після того, як вони зрозуміли, що перемога вислизає з їхніх рук, зробити з цим нічого не змогли.

Автор закінчує свою статтю думкою про те, що поразка французів не є такою великою катастрофою, але це означає, що Франція, а не Англія, буде змушена придумати спосіб перемогти чинних чемпіонів Європи і світу іспанців в чвертьфіналі.

Goal.com: Приголомшливий гол Ібрагімовіча засуджує Les Bleus на матч з Іспанією

"Франція буде грати з Іспанією в чвертьфіналі Євро-2012. Це вирішилося після капітуляції французів перед збірною Швеції з рахунком 2-0 у заключному матчі у групі D. Таким чином, перше місце в групі перейшло до англійців, які зіграють з Італією. Команда Еріка Хамрена, яка втратила шанси на вихід з групи після двох стартових поразок, розчарувала французьку збірну ще в першому таймі, коли Ола Тойвонен мав два прекрасних шанси повести в рахунку", - розпочинає статтю Goal.com.

На думку видання, обидва голи, які забили шведи, не можна "вішати" на Льоріса, адже він діяв максимально ефективно та ефектно: перший гол Ібрагімовіча було нереально відбити, а другий – на совісті захисників. Автор також вважає, що невикористані моменти французами наприкінці матчу принесли Блану менше горя, ніж те, що Мексес, через перебір карток, пропустить наступний матч з іспанцями.

Насамкінець, Goal.com наводить цікаву статистику: ця перемога для шведів стала першою перемогою над Францією з 1969 року.

Eurosport: Перемога без очок

"Збірна Україна гідно зіграла проти англійців, зірвавши оплески своїх уболівальників, незважаючи на виліт з турніру", - пише Eurosport.

На думку автора, цей матч для українців цілком можна було назвати "Годиною Х": "Підопічні Блохіна ще не втратили шанси на вихід з групи, але для загального успіху їм потрібна була тільки перемога над родоначальниками футболу. Проаналізувавши ігри проти Швеції та Франції, в успіх України вірилося насилу. Перемога над скандинавами була здобута на емоціях, а в поєдинку проти триколірних жовто-блакитні не створили абсолютно нічого".

Проте, оцінивши матч, автор говорить, що гра збірної України заслуговує на повагу: "З фінальним свистком стадіон не поринув у відчай, а стоячи аплодував своїм хлопцям, які на рівних билися з маститим суперником".

А для команди "трьох левів" видання дає дещо невтішні висновки: "Гра збірної Англії залишає все більше і більше питань. У матчах проти завідомо слабкого суперника родоначальники футболу нічим не виділялися, а часом, навіть виглядали гірше опонентів. Тепер англійцям належить бій з Італією, а Рою Ходжсону доведеться поламати голову чим ще, крім наявності в атаці Вейна Руні, він може здивувати опонентів".

Sportbox.ru: Далі без господарів

"Збірна України поступилася команді Англії в матчі заключного туру групового етапу Євро-2012 і завершила боротьбу на турнірі. У чвертьфіналі англійців, які стали переможцями квартету D, чекає зустріч з Італією. Українці ж, слідом за поляками, стали другою командою-господинею, що завершила боротьбу на чемпіонаті Європи після групової стадії", - розпочинає свою статтю Денис Петров.

По першому тайму автор віддає перевагу українцям: "Підопічні Блохіна за будь-якої нагоди намагалися бити по воротах, правда, точності цим ударам часто не вистачало. Англійці ж вкрай рідко думали про атаки. Взагалі, верхові подачі були фактично єдиною дієвою зброєю англійців. Українці намагалися розігрувати м'яч внизу і виходило у них це досить непогано. Одним з найбільш яскравих епізодів у першій половині став вражаючий прохід Андрія Ярмоленка, який від душі познущавшись над Скоттом Паркером".

Згадав автор і про не зарахований гол Марко Девіча, який не помітили "сумлінні" арбітри. Підсумовуючи матч, він пише, що хоч збірна України в результаті попрощалася з Євро, але навряд чи її гравці заслужать на свою адресу хоч слово докору після такого матчу.

 Daily Mail: Руні забиває і робить команду переможцями групи…На черзі Італія

"Вейн Руні нарешті дочекався гри в Донецьку і забив гол, який провів Англію в чвертьфінальну зустріч Євро-2012 проти Італії в Києві в неділю. Цей гол був не зовсім рівний голу Пеле в 1970 році у фіналі Кубка світу, але після порівняння Руні із блискучим бразильцем, менеджер Рой Ходжсон, тим не менш, був радий", - розпочинає аналіз матчу видання.

Загалом, видання доволі детально розбирає всі найцікавіші моменти матчу, включно з неврахованим голом: "Шлях до перемоги був встелений безліччю незручних моментів, у тому числі суперечками, які знову спалахнули навколо м'яча, який перетнув лінію, але ніхто з арбітрів цього не побачив. Якби технологія ФІФА була введена в дію вже, то можна було з впевненістю сказати, що англійські фанати так весело не закінчували б матч".

А ось і найцікавіший момент статті, який привернув нашу увагу: "Замість того, щоб розпочинати матч першим номером, як хотів Ходжсон, Англія виявилася затиснутою від невпинних хвиль атак України. Всі радісні відгуки, якими англійці вітали відсутність Андрія Шевченка, можливо, були б не такими веселими, якщо б всі знали талант українця сербського походження Марко Девіча. Цей гравець був у центрі більшості атак України, і спричинив чимало проблем обороні Англії".

BBC: Важкий матч для Англії, який полегшений фортуною і суперечливим рішенням

"Вейн Руні відзначив своє повернення до збірної Англії голом, який забезпечив англійцям місце серед останніх восьми команд Євро-2012, - але цей важкий прохід був полегшений порцією удачі та доволі контроверсійним рішенням арбітра щодо України", - вважає BBC.

Автор матеріалу вказує, що гол нападника "Манчестер Юнайтед" (перший гол Руні у великому турнірі з 2004 року, коли він забив двічі Хорватії) був дуже важливим, адже він допоміг Англії очолити групу D, і, тим самим, уникнути зустріч проти Іспанії. Звичайно, не обійшлось без допомоги шведів, але з італійцями "трьом левам" буде грати простіше, вважає кореспондент BBC.

Розглядаючи спірний інцидент матчу, Британська Телерадіомовна Корпорація вважає, що Україна має повне право бути незадоволеною, адже після удару Марко Девіча м’яч явно перетнув лінію воріт, коли Джон Террі його вибив. Видання також зазначило, що цей інцидент відразу ж оживив дебати про технологію визначення голу, остаточне рішення по якій, як очікується, буде прийнято в Цюріху 5-го липня.

На цьому наш огляд преси закінчений, до нових зустрічей на champion.com.ua!

Коментарі ()