Головне

У Росії погрожують ЗМІ судами за публікації про допінг російських фігуристів

12.01.2017 15:33 690 0

Федерація фігурного катання на ковзанах Росії (ФФККР) заявила, що після отримання офіційної інформації може "зробити необхідні дії юридичного характеру" щодо ЗМІ, в яких з'явилися спекуляції щодо застосування допінга російськими фігуристами, грунтовані на офіційно не підтверджених даних.

"Після публікації другої частини доповіді так званої "незалежної особи" у ряді засобів масової інформації і соціальних мережах знову з'явилися спекуляції щодо російських фігуристів, грунтовані на нібито інсайдерській інформації й офіційно не підтверджених припущеннях.

Враховуючи правові і етичні аспекти, а також існуючі норми і положення з цього питання, ФФККР зробить необхідні дії юридичного характеру після отримання офіційної інформації", - повідомляється на офіційному сайті ФФККР.

Нагадаємо, що початку грудня була оприлюднена друга частина доповіді голови незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Річарда Макларена, в якій стверджується, що більше тисячі російських спортсменів були залучені в маніпуляції з допінг-пробами в 30 видах спорту на різних турнірах.

У кінці грудня італійське видання La Gazzetta dello Sport повідомило, що російські фігуристи Аделіна Сотнікова, Ксенія Столбова і Тетяна Волосожар можуть втратити медалі Олімпійських ігор 2014 року в Сочі, оскільки увійшли до списку спортсменів, з допінг-пробами яких були маніпуляції.

Коментарі ()