Українська правда

Суркіс: Ми стимулюємо команду, що грає проти нашого конкурента

Сергей Шемшученко — 15 травня 2008, 10:21
Під час відкритого тренування президент "Динамо" Ігор Суркіс розповів журналістам чи вірить він у чемпіонство "Динамо" і яким чином він впливає на те, щоб у конкурентів не було спокійного життя.

- Усе можливо, - вважає президент "Динамо". - Однак якщо золото усе-таки візьме "Шахтар" - це буде заслужено. Він лідирував весь чемпіонат, але ми його майже дістали, зіпсували нерви. Для нас не самоціль виграти чемпіонат - потрібно зробити команду, що гідно буде виступати в єврокубках.

- Як Ви відноситеся до практики стимулювання однієї з команд третьою стороною?

- Не буду нічого із себе не буду робити і говорити, що ми цього не робимо. Ми стимулюємо команду, що грає проти нашого конкурента, щоб вона мала велику мотивацію, виходячи на поле. Ви бачили, що "Ворскла" однозначно була простимульована третьою стороною. А що стосується донецького "Металурга", то там такі господарі, що я не думаю, що наша стимуляція може щось змінити. Команда буде боротися з патріотичних почуттів до свого клуба. Але от під силу чи їм відібрати очки в "Шахтаря", це вже інше питання.

- Вас не засмучує, що Сьомин, швидше за все, не виграє в цьому сезоні жодного трофея?

- Ми відстаємо від "Шахтаря" на одне очко. У першому колі ми програли в Києву "Дніпру", Охтирці і "Металістові". Хіба це були обов'язкові поразки? Сабо хотів комусь щось довести. Але команда, якщо вона за щось бореться, не має права на такі експерименти. А він поставив з Охтиркою половину основи і половину дублерів. От ці три очки, напевно, і зіграли фатальну роль.

Коли Сьомін прийняв команду, у нас ніде не було прописано, що він повинний виграти Кубок і чемпіонат. Було прописане створення боєздатної команди, що через рік, підкреслюю, через рік змогла б боротися в Європі за найвищі місця. "Динамо" витрачає не державні гроші, як "Зеніт", а гроші своїх засновників, але я вважаю, що, як і "Зеніт", "Динамо" має все, щоб боротися за перемогу в європейських кубках. Таку ж задачу, до речі, декларує і "Шахтар". Але йти до рішення цих задач треба планомірно і набравшись терпіння.

www.dynamomania.com