Українська правда

Попов каже, що у переносі матчів останнього туру футбольної першості винен Балога

Сергей Шемшученко — 15 травня 2008, 18:47

Сьогодні ПФЛ прийняла безпрецеднтне рішення щодо перенесення матчів останнього туру чемпіонату України з футболу на день раніше, чим поставила в незручне становище всі клуби вищої ліги. За офіційним коментарем кореспондент Football.ua звернувся до виконавчого директора ПФЛ Анатолія Попова.

"Так, указ Президента побачив світ ще 2007 року, але відповідними листами від Секретаріату президента і Кабінету Міністрів він був підтверджений тільки сьогодні. У самому указі була лише констатація того, що 18 травня в нашій країні буде відзначатися День пам'яті жертв політичних репресій. А от посилання на те, що проводити громадські заходи в цей день не рекомендується, було вже тільки в листах", - пояснив в інтерв'ю Football.ua виконавчий директор ПФЛ.

"У країні на цей день були заплановані різні заходи. Ви знаєте, що до України повинен приїхати Пол Маккартні. Його концерт коштує 18 мільйонів, і що ви думаєте, він був би проведений у цей день? Звичайно ж, ні (насправді, всесвітньо відомий музикант виступить у столиці України 14 червня, чому це раптом у цей момент був наведений даний приклад - авторові незрозуміло). У даній ситуації ми є лише заручники ситуації, і по-іншому відреагувати на все, що сталося ми просто не могли. Про все це ми довідалися тільки на пару годин раніше за вас. Перенести цей тур було нашим громадянським обов'язком".

"Питання було тільки одне: переносити тур на день уперед чи назад? Зважаючи на те, що за певних розкладів у нас буде зіграно так званий Золотий матч, а також те, що деякі гравці українських клубів будуть виступати на Чемпіонаті Європи, ми вирішили перенести тур на день раніше. Тут ми дійшли обопільної згоди з Федерацією футболу України. Шкода, що ми нечасто знаходимо спільну мову, але цього разу по-іншому й бути не могло".

"Ми вже маємо реакцію з боку клубів, і, на щастя, негативних відгуків з цього приводу ми поки що не отримували. До честі клубів, вони правильно відреагували на ситуацію. Футбол сам по собі, звичайно ж, дуже важливий, але не варто забувати й про те, що є речі важливіші за нього. У даній ситуації обговорювати просто було нічого. Занадто висока була ціна питання. Так, указ Президента був випущений не вчора, але по ньому не було відповідного рішення. У самому указі не були обумовлені різного роду заходи, це було зроблено тільки в листах, у яких рекомендується при приспущеному прапорі не проводити ніяких громадських заходів. А ви самі подумайте, скільки їх планувалося. Так що, не ми одні стали заручниками цієї ситуації".

У можливість агресивної реакції клубів на подібні зміни в календарі Анатолій Попов не вірить, сподіваючись на розуміння з їхнього боку: "Це виключено. Розумію, що такий перенос спричиняє деякі зміни, як наприклад бронювання готелів, замовлення квитків тощо. Але все-таки я впевнений, що клуби з розумінням поставляться до ситуації. Так чи інакше, йдеться про нашу пам'ять, про нашу історію", - на високій ноті завершив свою промову функціонер.

Football.ua