Українська правда

Пірло не сподобалися рішення Донадоні

Сергей Шемшученко — 10 червня 2008, 16:07

Півзахисник збірної Італії Андреа Пірло після розгромної поразки від збірної Голландії (0:3) виразив невдоволення деякими рішеннями наставника "Скуадри адзурри" Роберто Донадоні.

Як повідомляє Channel4, футболістові не сподобалися тактичний вибір тренера, особливе рішення по побудові гри в обороні, а також занадто пізно проведені заміни. "У нас вийшов вкрай невдалий старт. Ми не збиралися грати так, але усе вийшло кепсько. Тепер у нас є ще дві ігри. Ми повинні діяти краще і перемагати", - заявив хавбек.

Донадоні здивував багатьох, вирішивши випустити з перших хвилин партнера Пірло по "Милану" Массімо Амброзіні на місці Даніеле Де Россі. "Якби зіграв Де Россі, я б діяв інакше. Але в нас у команді 23 чоловік, а вибір робить тренер, - сказав півзахисник. - Ми намагалися побудувати контргру, але в першій половині суперник постійно перевершував нас числом на краях і зупиняв нас".

На думку Пірло, ситуація змінилася з виходом у другому таймі Фабіо Гроссо, переміщенням Джанлукі Дзамбротты на правий фланг захисту, а Крістіана Пануччі - у центр оборони.

"Із Гроссо і Дзамброттой ми стали діяти набагато ефективніше. Можливо, ми повинні були перейти на таку схему раніш, особливо з обліком того, як розвивалася гра. Але зараз легко про це міркувати", - підкреслив півзахисник.

Оборона "Скуадри адзурри" стикнулася з великими труднощами в зв'язку з травмою капітана Фабіо Каннаваро, що пропустить усі Євро. При цьому в Пірло викликав великі претензії перший гол Руда ван Ністелроя, що, на думку італійців, не можна було зараховувати через положення "поза грою".

"У випадку з першим м'ячем був офсайд. А потім ми пропустили двічі на контратаках, проведених у відповідь на наші спроби забити. Ми просто не зуміли розібратися з їхніми ривками", - констатував хавбек "Мілана".

"Ми всі сильно розстроєні, але матч закінчений, прийшов час аналізувати помилки і постаратися зробити так, щоб не повторити них у двох наступних зустрічах", - резюмував Пірло.

www.sport-express.ru