Українська правда

Компанія, що виграла конкурс на реконструкцію "Олімпійського", не готова завершити проект вчасно

Сергей Шемшученко — 12 червня 2008, 17:46

Тайванська компанія Archasіa Design Group, що виграла тендер на проведення реконструкції "Олімпійського", гальмує втілення проекту в життя. Було оголошено вартість проекту (300 мільйонів доларів), місткість стадіону (80 тисяч) та обіцяно побудувати торговельний центр. Але роботи так і не розпочались, повідомляє Reuters.

"Азійська компанія виявилася не готовою завершити проект вчасно через нестачу потрібних матеріалів та кваліфікованої робочої сили. Вона надала нам проект на 50 тисяч, але така ситуація неприйнятна ні для нас, ні для УЄФА - розповідає віце-президент ФФУ Борис Воскресенський. - Зараз є два варіанти вирішення проблеми. Перший - уряд визнає компанію неспроможною закінчити роботи та призначає новий тендер".

"Другий - УЄФА вирішує, що проведення Євро-2012 в Україні неможливе. Звичайно, ми навіть не думаємо про це", - запевняє чиновник.

Президент УЄФА Мішель Платіні зазаначає, що не буде обговорювати ситуацію навколо проведення Євро-2012 до закінчення чемпіонату Європи-2008 в Австрії та Швейцарії.

Газета по-українські