Українська правда

Держава не дала Львову жодної гривні на Євро-2012 - мер Львова

Сергей Шемшученко — 12 червня 2008, 19:48

Мер Львова Андрій Садовий під час зустрічі зі спікером Арсенієм Яценюком емоційно і голосно висловив незадоволення якістю фінансування підготовки до Євро-2012. "Сьогодні на підготовку до Євро-2012 держава не дала Львову жодної гривні. Можливо, гроші дадуть в листопаді і попросять до грудня освоїти. А що ми потім скажемо КРУ?", - запитав Садовий.

Мер Львова висловив надію, що зустріч з Яценюком дасть поштовх для вирішення низки проблем. "Місцеве самоврядування - фундамент держави. Міста тримають країну. Проте зараз йде наступ на місцеве самоврядування - держава рубає гілку, на якій сидить", - заявив Садовий. Він запропонував розширити права місцевого самоврядування, а також змінити систему відносин з Кабміном. Садовий наполягає на тому, щоб в приймаючих Євро-2012 містах 50% від ПДВ некомунальних підприємств залишалися в бюджеті міста.

"Такого хамського ставлення до землі львівської громади я ще не бачив! Це питання національної безпеки. Не можна плювати в очі і казати, що це дощ", - заявив Садовий.

www.korrespondent.net