Українська правда

Матузалем буде грати в Лізі чемпіонів?

Сергей Шемшученко — 18 червня 2008, 12:27

Керівництво іспанської "Сарагоси" домовилося з півзахисником Франселіно Матузалемом про продовження контракту ще на рік - до 30 червня 2011 року, хоча майбутній сезон бразилець проведе в іншому клубі. Агент гравця Філіппо Фуско прибуде завтра в Сарагосу для зустрічі з технічним секретарем арагонського клубу Педро Еррерой, щоб спробувати прискорити процес переходу в мадридський "Атлетіко". Ідея полягає в тому, щоб Матузалем продовжив контракт із "Сарагосою" на рік, що проведе в оренді в Мадриді, а потім повернеться в "Сарагосу".

Таким чином, Мату продовжить кар'єру в Прімеро, причому в клубі, що буде грати в Лізі чемпіонів, а "Сарагосі" через рік після повернення в Прімеро не знадобляться додаткові кошти на посилення складу. Крім того, "Атлетіко" буде платити зарплату Матузалему, а вона складає не малі 2,2 млн. євро.

Також дотепер залишається не закритим питання про компенсацію "Шахтарю", з якого Матузалем пішов по трансферній статті Регламенту ФІФА. Арбітражний суд ФІФА визначив суму компенсації в 6,8 мільйона євро, але "Сарагоса" подала апеляцію і, отже, не розрахувалася з українським клубом. За інформацією Спортивного суду в Лозанні, де розглядається "справа Матузалема", засідання суду перенесене на вересень.

www.terrikon.dn.ua