Українська правда

Євро-2012. У Львові розхвалюють заходи безпеки стадіону, що навіть не розпочали будувати...

Сергей Шемшученко — 18 червня 2008, 15:35

"Ми зараз працюємо на адаптацією українських та європейських норм безпеки для стадіону до Євро-2012. Ми переймали досвід в австрійців, які ці вимоги виконали, а минулого тижня провели зустріч із представниками нашого МНС, щоб зіставити ці нормативи. У певних критеріях наші вимоги жорсткіші, ніж європейські.

Тому архітекторам дане завдання їх зіставити: де українські вимоги жорсткіші, дотримуватися українських, де європейські жорсткіші - дотримуватися європейських", - поінформував сьогодні, 18 червня, ZAXID.NET директор департаменту "Євро-2012" Львівської міської ради Олег Засадний.

Він також зазначив: "У нас забороняється використання металу на підтрибунні приміщення, лише залізобетон. Норма часу прогоряння залізобетону у нас 180 хвилин, на Заході - 90 хвилин. На заході це логічно, бо час евакуації зі стадіону - 12 хвилин. Кількість виходів у нас дещо більша. Архітектори це вже передбачили. І спроектували їх ширшими, ніж за українськими вимогами, бо, власне, європейські вимоги по ширині дуже серйозні".

За словами О.Засадного, архітектори мають адаптувати вимоги безпеки протягом найближчого місяця. "Я думаю, якщо все це зібрати, то побачимо хороший стадіон, безпечний з будь-якого погляду".

www.zaxid.net