Українська правда

Новий стадіон "Шахтаря" зможе приймати матч лише влітку 2009 року

Сергей Шемшученко — 18 червня 2008, 19:24

Новий стадіон футбольного клуба "Шахтар" здадуть у 2008 році, а відкриють майбутнім літом. Про це на прес-конференції в Донецьку сказав генеральний директор ФК "Шахтар" Сергій Палкін. У прес-конференції також брали участь віце-президент генпідрядника - турецької компанії ENKA Construction & Ind. Inc. Угур Коюноглу, директор з експлуатації стадіону Олександр Атаманенко і директор по будівництву стадіону Володимир Ковалевський.

"Раніше ми повідомляли, що в травні цього року стадіон буде закінчений. Однак з початком будівництва стадіону нами були поставлені нові, більш серйозні задачі - як по внутрішньому насиченню стадіону, так і по ландшафтному дизайну парку, що буде розташовуватися навколо стадіону", - відзначив гендиректор "Шахтаря".

За його словами, "починали ми з одного проекту, а закінчуємо двома". "Один проект - це новий стадіон, і інший - вже окремий проект - це парк навколо стадіону", - відзначив С. Палкін, додавши, що тільки бюджет парку складає 30 млн. доларів.

"Якщо говорити про самий стадіон, як об'єкт, як про будинок, то він буде завершений, я упевнений, цього року. Але якщо ми говоримо про парк європейського рівня, то нам потрібно ще 4-5 місяців. Тобто, відкриття нової арени, усього комплексу ми плануємо на літо 2009 року", - сказав Палкін.

Він підкреслив, що "ми не конкретизуємо місяць відкриття стадіону, тому що сьогодні ми займаємося питаннями відкриття стадіону, як самої події, самого свята".

"Сьогодні неможливо сказати місяць конкретно, коли буде відкриття, тому що зараз узгоджуються з багатьма організаторами і, скажемо так, з людьми, що беруть участь у цьому відкритті...Про це стане відомо небагато пізніше", - сказав гендиректор ФК "Шахтар".

Крім того, віце-президент компанії ENKA Угур Коюноглу відзначив, що за час після підписання контракту з "Шахтарем" "багато чого змінилося".

"Ми уклали з ФК "Шахтар" контракт на будівлю 5-зіркового стадіону. Однак з тих пір багато чого змінилося. Зокрема, змінилися стандарти стадіону - з 5-зіркового на клас "Еліт". А після того, як ми дізналися, що Україна буде приймати Євро-2012, стандарти також змінилися", - сказав віце-президент генпідрядника.

"Статус проекту зараз помінявся. У нас буде не просто футбольний стадіон, у нас буде культурний і спортивний центр міста. Функціональна якість проекту значно покращилися з моменту укладання контракту. До того ж, нам приходиться враховувати високі стандарти якості, що існують зараз в Україні. Кожна сторінка цього проекту нами зараз вивчається і переробляється - починаючи з фундаменту і закінчуючи дахом", - відзначив Коюноглу.

Остров