Українська правда

У Польщі упевнені, що УЄФА не змінить свого рішення щодо господарів Євро-2012

Сергей Шемшученко — 25 червня 2008, 14:53

Міністерство спорту Польщі спростовує повідомлення, що з'явилися в італійській пресі, згідно яким в УЄФА нібито планують відмовитися від проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Польщі і на Україні.

Представниця міністерства Малгожата Пелешати заявила в середу "Інтерфаксу", що подібні повідомлення - "припущення преси, що не були підтверджені в УЄФА".

"Польська інвестиційна компанія "ПЛ 2012" знаходиться в постійному контакті з УЄФА. Щотижня проводяться робочі зустрічі з представниками УЄФА, що відвідують Польщу", - додала вона.

У вівторок італійська газета "Джорнале" повідомила, що за її даним, президент УЄФА Мішель Платіні збирається в липні оголосити про те, що Євро-2012 неможливо провести в Польщі і на Україні, тому що обидві країни не в змозі вчасно завершити підготовку до турніру. "Джорнале" стверджує, що в УЄФА приймуть рішення перенести чемпіонат Європи в Францію й Італію, причому матч відкриття відбудеться на Апеннінах, а фінал - у Франції.

Пелешати додала, що 2 липня Платіні повинний прибути у Варшаву на зустріч з міністром спорту Польщі Мирославом Древецьким, а 3 липня глава УЄФА відправиться на Україну.