Українська правда

Павленко розповів, за що вигнав тайванців з "Олімпійського"

Сергей Шемшученко — 25 червня 2008, 22:03

Міністр молоді і спорту Юрій Павленко заявляє, що тайванська компанія Archasia Design Group не надала документів, які б підтвердили дозвіл їй будувати в Україні.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

Він нагадав, що конкурс на реконструкцію стадіону був проведений протягом одного місяця і в ньому взяло участь 19 компаній, серед яких перемогу здобула тайванська компанія.

"Фактично з 24 квітня почалися переговори з даною кампанією, які тривали більше як 2 місяці. До сьогоднішнього моменту незважаючи на наші вимоги не легалізовані документи, які підтверджують державну реєстрацію і аудит, який показує відсутність заборгованості", - розповів Павленко.

На запитання, чому ці документи не вимагали перед конкурсом, Павленко сказав, що документи були надані, але вони були не були легалізовані і "не є такими, що дають змогу компанії діяти на території України".

Також Павленко відзначив, що українська кампанія-адаптер Archasia Design Group не має ліцензії на проведення робіт того рівня складності, яким є "Олімпійським".

На питання, хто замінить тайванську кампанію, Павленко сказав, що будуть проведені консультації про участь в реконструкції інших учасників конкурсу.

"В даному випадку, ми говоримо про фіналістів. Якщо фіналісти також не будуть відповідати вимогам і не зможуть підтвердити своє право і можливості, у нас є з кого вибирати", - запевнив міністр.

На уточнення, чи зможе журі це зробити за 8 днів до приїзду керівника УЄФА Мішеля Платіні, Павленко висловив впевненість, що вони здатні дати "відповідь на цей виклик".

За його словами, створено групу з 48 осіб по супроводженню проекту реконструкції "Олімпійського".

"Ми вже почали попередній демонтаж НСК "Олімпійського". Почали з сидінь. Є план демонтажних робіт. Перша - більш простіша. Друга - передбачає наявність проекту", - сказав міністр.

Павленко пообіцяв зробити все, щоб фінал Євро-2012 відбувся на НСК "Олімпійський".

Як відомо, 24 червня міністерство України у справах сім'ї, молоді і спорту припинило переговори з Archasia Desigh Group LTD (Тайвань) щодо договору на виконання робіт з реконструкції національного спортивного комплексу (НСК) "Олімпійський"