Українська правда

Заваров готує бомбу на Майдані і буде скаржитися Платіні

Сергей Шемшученко — 25 липня 2008, 10:48

Керівники київського "Арсеналу" розповіли про ситуацію із стадіоном для клубу.

Олександр Заваров, головний тренер:

- Я 3 роки працюю в клубі, і постійно стикаюся з проблемою із стадіоном. Раніше я ходив в мерію і просив виділити стадіон буквально на декілька годин. Хочу сказати, величезне спасибі Вадиму Зиновьєвичу (Рабиновичу - ред.), який як може прагне вирішити проблему на нашу користь, але навіть коли він сам заявляє про готовність будувати новий стадіон, йому відмовляють в праві на землю. Мені дуже шкода, що все так сумно. Черновецький колись дав зрозуміти, що в Києві спорту не буде, і йому добре вдається перешкоджати його розвитку.

Але винуватець не лише він. Просто те, що відбувається - ганьба. і я обов'язково при зустрічі з Мішелем Платіні розповім йому як очевидець, що творитися в Україні з підготовкою до ЄВРО-2012. І тут проблема не лише в нашому стадіоні - це ганьба для країни. Як можна пояснити, що Олімпійський реконструюють не так як мають, а по стільчику і по цеглині, і що весь штат працівників стадіону звільнили. Адже це справа національного масштабу.

Просто є люди, які за цим стоять. Є люди, які проти Євро, які проти нас, і які проти футболу в Україні в цілому.

Олександр Томах, спортивний директор:

- Я вважаю, що Київ просто в змозі утримувати два потужні клуби. Але ми кинуті напризволяще. Арсенал не просить, щоб нам віддавали чийсь стадіон, ми просимо місце для побудови нового. Або щоб нам віддали будь-яку неексплуатовану Арену, і клуб сам її реконструює.

Олександр Заваров:

- Тренування на Майдані - це цілком реально, і це буде бомба. Але ви уявляєте, яка це ганьба!? І ганьбитимемося не ми, а ганьбитиметься країна.

Олександр Томах:

- Ми проведемо тренування на майдані. Я не знаю як це виглядатиме, але ми це зробимо. Можливо в наступний вівторок.