Українська правда

Луценко хоче прибрати міліцію зі стадіонів, Суркіс проти

Сергей Шемшученко — 25 липня 2008, 14:57

Міністр МВС Юрій Луценко обвинувачує Федерацію футболу України в тім, що вона заощаджує на безпеці уболівальників на стадіонах. Про це він заявив на прес-конференції, передає РБК-Україна.

Він повідомив, що для забезпечення належного рівня безпеки на стадіонах під час проведення Євро-2012 необхідно, щоб Федерація футболу оплатила й організувала працю стюардів, які б охороняли порядок безпосередньо на стадіоні, "а міліція повинна бути біля стадіонів, охороняти порядок по периметру контрольованих виходів зі стадіону".

Фінал Кубку України 2007 року, побиття фенів "Динамо" Київ спецпідрозділом МВС "Беркут", НСК "Олімпійський". Фото white-blue.kiev.ua

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявив, що виступає за те, щоб охорону правопорядку під час футбольних матчів здійснювали не його підопічні, а стюарди. У середині стадіону міліція повинна бути присутня лише при виникненні істотних безладь. Він заявив, що буде наполягати на впровадженні європейської безпеки на стадіонах.

"Європейська практика полягає в тому, що уболівальник не повинен бачити перед собою міліціонера - тільки цивільного стюарда", - сказав Юрій Луценко.

Луценко також відзначив, що МВС розробило концепцію безпеки для проведення Євро-2012 року. За його словами Федерація футболу України не погоджується з цією програмою в частині необхідності створення європейської системи безпеки на стадіонах, використовуючи спеціальних стюардів.

Нагадаємо, днями працівники МВС відібрали у вболівальників "Динамо" банери на підтримку команди, а 150 сімферепольських фенів забрали у відділок прямо зі стадіону "за фактом вболівання за футбольну команду".