Українська правда

У реконструкцію стадіону "Україна" Димінський готовий вкласти 41 млн. гривень

Сергей Шемшученко — 25 липня 2008, 17:47

Футбольний клуб "Карпати" від імені генерального директора Олександра Єфремова надав гарантійний лист, в якому зобов'язався інвестувати 41 млн грн у реконструкцію стадіону "Україна" у межах підготовки стадіону як тренувальної бази до Євро-2012, - повідомили ZAXID.NET у прес-службі.

Також департамент "ЄВРО 2012" Львівської міської ради підписав три меморандуми із СК "Сокіл-Регбі", ТзОВ ФК "Львів" та Львівським державним інститутом фізичної культури, згідно з якими ці структури взяли на себе зобов'язання співпрацювати із департаментом "Євро-2012" в частині приведення існуючих та проектованих тренувальних баз до вимог УЄФА. Так, згідно із домовленостями, СК "Сокіл-Регбі" інвестуватиме у реконструкцію стадіону "Юність", що знаходиться у парку ім. Богдана Хмельницького, ФК "Львів" вестиме підготовку стадіону "Сокіл", що знаходиться за адресою вул. Патона,8, а Інститут фізичної культури розвиватиме відомчий стадіон "Скіф" - вул. М. Черемшини,17. Згідно з графіками виконання робіт, реконструкцію чи будівництво усіх стадіонів повинні завершити у 2010 році.

На цьому етапі вище перераховані структури, які планують інвестувати в стадіони до Євро-2012, готують попередні проекти реконструкції та кошториси.

Окрім того, ТзОВ "Спортивно-оздоровчий клуб "Діамант" надав гарантії Львівській обласній державній адміністрації на будівництво реабілітаційного центру із стадіоном у м. Пустомити. В цей комплекс "Діамант" готовий вкласти 70 млн грн.

Усі гарантії інвесторів разом із гарантією Львівської міської ради щодо будівництва нового стадіону на вул. Стрийській - Кільцевій, будуть представлені 1 серпня УЄФА у якості звіту.

www.zaxid.net