Українська правда

Київський шах для "Дніпра"

Сергей Шемшученко — 25 липня 2008, 23:29

Що ж, Олегу Протасову гра залишила дуже багато питань для роздумів, адже від березневої зустрічі команд ні малюнок гри, ні результат не змінилися.

Серйозна спека трималася увесь матч, навіть не зважаючи на пізній початок гри. Може саме вона і позначилась на спаді активності обох команд після першої чверті матчу. А почали дніпряни дуже активно - кияни не встигали накривати чисельні дальні удари Назаренка та Шелаєва. Але вже на 23-тій хвилині саме динамівці мали виходити вперед - Бангура бездарно пробив після виходу сам на сам, і Кернозенко ногою відбив м'яч. Миттєва контратака "Дніпра" призвела до побачення Назаренка із Шовковським, але Сергій забарився із ударом та втратив 100% момент.

У першому таймі мав ще один момент київський гвінеєць - але його удар з меж штрафної був дуже невлучним. Рахунок же відкрив Гіоане після навісу з кутового на ближню стійку від Алієва. Захист дніпрян провалися і Кернозенко був просто безпорадним.

За шість хвилин Русол не встигає за Мілевським та чіпає його за ноги - пенальті сильним ударом у лівий від себе кут реалізовує сам "постраждалий". Відзначимо помилку Кернозенка, який почав рух в інший бік до удару, але зупинився на півкроці, на чому його і спіймав форвард киян.

Другий тайм не змінив картини на полі - "Динамо" впевненіше грало у центрі, у "Дніпра" мало що виходило у нападі. На початку тайму Бангура провалив ще одне побачення з Кернозенком після чудового пасу Мілевського. Логічним завершенням гри гвінейського нападника стала заміна на Кравця після першої п'ятнадцятихвилинки другого тайму.

Чи то від спеки чи то від небажання киян йти вперед темп гри в обох команд сильно впав, - наступний гострий момент у грі виник біля воріт "Дніпра" аж на 73 хвилині. Це Мілевський класно обіграв суперників у їх штрафному і пробив. Кернозенко м'яча не зафіксував, його підібрав Нінкович, але забарившись на секунду втратив у трьох метрах від лінії воріт.

Льопа, який вийшов замість росіянина Гусєва, додав активності на лівому фланзі атаки дніпропетровців, але молодого хава досить впевнено перегравав Бетао. "Дніпро" прокинувся тільки за дванадцять хвилин до кінця матчу - класний удар після проходу Корніленка заблокував Михалик. Він же відпрацював і при кутовому, вигравши другий поверх.

Але, в умовах, коли дві команди грали практично пішки, дався взнаки клас киян - практично стоячі Алієв віддав на Мілевського у центр штрафного, той обробив м'яч та сильно пробив під поперечину. "Дніпро" побіг забивати гол престижу, але ледь не отримав четверту банку - з лінії штрафного на техніку у дальній кут ударив Нінкович - Кернозенко видав вражаючий сейв.

До кінця гри дніпряни все ж таки змогли відіграти один м'яч - це Назаренко, який був малопомітним у другому таймі, зміг на випередження замкнути простріл з правого флангу.

Що ж, висловлюючись мовою шахів Юрій Сьомін поставив шах Олегу Протасову. Чи зможе тренер "Дніпра" ліквідувати традиційні для команди проблеми в іграх із грандами - покажуть наступні матчі. І чи буде мат для Протасова ми дізнаємось вже 9 серпня, коли на "Метеор" завітають чемпіони України - донецький "Шахтар".

"Дніпро" - "Динамо" - 1:3

Голи: 0:1 - Гіоане (37), 0:2 - Мілевський (44, з пенальті), 0:3 - Мілевський (82), 1:3 - Назаренко (92).

"Дніпро": Кернозенко, Андрієнко, Шершун, Русол, М.Пашаєв, Р.Гусєв (Льопа, 62), Шелаєв, Назаренко, Ротань (Самодін, 73), Воробей, Корніленко (Мазілу, 82)

У запасі: Старцев, Грицай, Єщенко, Лисицький

"Динамо": Шовковський, Бетао, Діакате, Михалик, Несмачний, Гіоане, Вукоєвич, Алієв, Нінкович (Каддурі, 87), Мілевський (Шацьких, 87), Бангура (Кравець, 61)

У запасі: Луценко, Саблич, Романчук, Морозюк

Попереджені: Назаренко, Русол, Шершун - Вукоєвич, Михалик, Бангура, Мілевський