Українська правда

Грозний ставить на "Динамо" у протистоянні зі "Спартаком"

Сергей Шемшученко — 6 серпня 2008, 11:31

Колишній тренер "Спартака", а нині наставник "Терека" В'ячеслав Грозний вважає, що шансів на вихід у груповий етап Ліги чемпіонів у червоно-білих менше, ніж у київського "Динамо". Ці дві команди поборються між собою за путівку в основну сітку турніру, якщо біло-сині зуміють пройти ірландську "Дрогеду" у другому відбірковому раунді.

"Завжди любив "Спартак". Хоча і до київського "Динамо" теж ніколи не відносився байдуже. (сміється). Крім того, у московському клубі я провів одні з кращих років, був помічником Олега Івановича Романцева в той період, коли червоно-білі щорічно завойовували золоті медалі чемпіонату Росії, небезуспішно виступали в Лізі чемпіонів.

У майбутньому матчі буду уболівати за красивий футболом. У московській команді залишилися ще хлопці, з якими я у свій час працював, однак я прекрасно спілкуюся і з керівниками київського клуба, у нас гарні відносини з Юрієм Павловичем Сьоміним. Мій нинішній колега Станіслав Черчесов колись був моїм підопічним у складі червоно-білих, однак зараз у його кухню лізти не хочу. Ніхто крім Станіслава не знає реальну ситуацію усередині команди. Саме головний тренер приймає рішення і викликає вогонь на себе - йому я зараз заздрю найменше.

Зрозуміло, що "Спартак" з Тітовим і Калиниченком, і "Спартак" без них - це два різних колективи. Але який з них краще, покаже тільки час. Позбутися від проблем у середній лінії не так-те просто - для цього недостатньо прибрати двох ветеранів. Якщо додати до цього травми деяких інших футболістів, стає зрозуміло, чому переживають зараз шанувальники москвичів. Особисто я в майбутньому протистоянні "Динамо" - "Спартак" співвідношення сил бачу так: 60 проти 40 на користь Києва. У будь-якому випадку, дуже шкода, що тільки одна з команд зможе вийти в груповий турнір Ліги", - цитує Грозного газета "Команда".