Українська правда

Костов: Ми не боїмося поставити високі цілі

Сергей Шемшученко — 25 серпня 2008, 09:14

Ніколай Костов, головний тренер ФК "Металург" (Донецьк), після перемоги своєї команди над сімферопольською "Таврією" прокоментував гру:

- Це була одна з важких наших ігор. Важко було проти таких потужних фізично футболістів. Перший тайм ми грали дуже погано, грали у гру, яку диктувала "Таврія". Ми виграли насилу - проявили характер і взяли ще одну перемогу. Хочу привітати з цим гравців і сподіваюсь, що в кожній грі вони набиратимуть очки. Бажаю "Таврії" успіху та її тренеру теж.

- Що з Ткаченком і Дімітровим? Вони гратимуть з "Динамо"?

- Ткаченку дуже важко відновитися, але ми сподіваємося. А Дімітров, швидше за все, буде.

- Ви говорили перед чемпіонатом, що перші шість ігор покажуть, які цілі стоять перед "Металургом". Перші шість ігор "Металург" зіграв - шість перемог. Зараз ви можете сказати які цілі в команди?

- Значить, ви запам'ятали це, так (сміх у залі). Нова команда, і я сподіваюся, що в нашої команди будуть високі цілі. З нашими керівниками не було ще розмови про це, але я вважаю, що команда непогано грає, зберігає непогано м'яч. Просто, якщо говорити про сьогоднішню гру, було важко. Ми грали в гру, яку диктувала "Таврія". А це взагалі не наша гра, і у мене є претензії до гравців. Так, вони проявили характер, в другому таймі непогано грали. Що стосується цілей, то ми не боїмося поставити високі цілі.

- У наступному турі граєте з "Динамо"- немає наміру запросити зарубіжного арбітра, щоб потім питань не було?

- Дуже багато коментарів на цю тему. Ми з повагою ставимося на українських суддів. Просто якщо запрошувати кожного, хто нам подобається, що буде? Думаю, потрібна довіра до українських суддів. Наша гра - на полі проти "Динамо".

- Тобто з вашого боку запрошення не буде?

- Ні. Просто я не знаю, чому така нервозність перед цією грою. За регламентом гра починається о 19:00, наші гравці виїжджають після цієї гри і замовили квитки на літак, там гравці національних збірних. Як таке можливе? Але це не до мене...

- Ви - лідери чемпіонату і показуєте хорошу гру. Але чому у вас на обличчі це не відбивається?

- Я дуже щасливий. Просто концентрація через те, що говорю по-російськи, мені важко. А так - дуже щасливий, бо нова команда, хороші хлопці, добре йде у нас тренувальний процес, виграємо.