Українська правда

ЛЧ. Піротехніка на полі - матч зупинятиметься

Сергей Шемшученко — 26 серпня 2008, 00:21

За словами директора "Динамо" Даміра Врбановіча, загребський клуб за використання вболівальниками піротехніки під час єврокубкових матчів виплатив УЄФА штрафів на 250 тисяч євро! Максимальне покарання було винесене після знаменитого матчу з "Грассхопперсом", коли хорватський клуб був оштрафований на 100 тисяч швейцарських франків.

Тепер УЄФА має на "Динамо" зуб, тому кожен делегат, який призначається на матч в Загребе, отримує спеціальні інструкції. Отже, якщо на футбольний газон стадіону "Максимір" впаде хоч один сторонній предмет, матч буде зупинено! Це майже відбулося під час поєдинку першого кваліфікаційного раунду з "Лінфілдом".

-УЄФА люто бореться проти піротехніки. З клубами, які не можуть упоратися зі своїми уболівальниками, розбиратимуться грубо. Піротехніка представляє велику небезпеку для гравців і вболівальників, і ми також нещадно боротимемося проти цього зла, - завірив Врбановіч.

Фени "Динамо", як і стадіон "Максимір" в "чорному" списку УЄФА. Щонайменша помилка і "Динамо" чекають куди серйозніші санкції, ніж просто штраф. Тому кожен єврокубковий матч для керівництва загребського клубу нове випробування.

-У делегата УЄФА буде два варіанти у випадку, якщо файер впаде на газон. Або звільнити сектор, звідки була кинута піротехніка, або в координації з арбітром зупинити матч. Будьте упевнені, ніхто не ліберальничатиме, а зупинка гри загрожує дискваліфікацією, - попередив директор "Динамо".

terrikon.dn.ua