Українська правда

У Кубку "Карпат" перемогли хорвати

Сергей Шемшученко — 26 серпня 2008, 11:04

Вперше за чотирирічну історію Міжнародного юнацького турніру „Кубок ФК „Карпати" головний приз залишив межі України.

Четвертий рік поспіль ФК „Карпати" День Незалежності України відзначає проведенням Міжнародного юнацького турніру серед команд U-16 „Кубок ФК „Карпати". Як і в минулі роки, боротьбу за почесний трофей вело вісім команд. Серед учасників турніру цього разу були колективи з Білорусі, Молдови, Польщі, Хорватії та України.

„Кубок ФК „Карпати"-2008" виявився для його учасників доволі важким іспитом. По-перше, кожна з команд за п'ять днів зіграла по чотири матчі. А по-друге, впродовж трьох перших ігрових днів, коли визначалися учасники стикових матчів, у Львові стояла спекотна літня погода.

У групі А ще до початку змагань фаворитом на вихід у фінал вважалися господарі турніру, 16-річні гравці СДЮШОР „Карпати". В підсумку підопічні Ярослава Кікотя на всі сто виправдали видані їм аванси. Хоча надмірне хвилювання в стартовому матчі проти мінського МТЗ-РІПО призвело до того, що в першому таймі ініціативою володіли гості, які й відкрили рахунок. Однак поступово карпатівці взяли себе в руки і одержали перемогу з рахунком 4:2. Сильнішими „зелено-білі" виявилися і в поєдинках з польським КС „Белхатув" та житомирським „Олімпіком", яких обіграли 3:1 і 1:0 відповідно.

Не менш впевнено в групі Б путівку в фінал виборов і хорватський ФК „Осієк". А найбільшою несподіванкою в цьому квартеті стало третє місце команди УФК, яка минулого сезону грала в фінальному турнірі чемпіонату ДЮФЛ України.

В перший ігровий день підопічні молодого тренера Романа Гнатіва несподівано поступилися ФК „Моршин" (1:2), а у вирішальному матчі не змогли взяти гору над ФК „Осієк" - 1:1. Причому такому підсумку більше повинні тішитися галичани.

Тож у фіналі головний приз розіграли „Карпати" та ФК „Осієк", повідомляє fckarpaty.lviv.ua.

„Карпати" (U-16) - ФК „Осієк" (U-16) - 1:3 (1:2)

Голи: 0:1 Бабіч (13), 1:1 Кокотайло (29), 1:2 Плум (30), 1:3 Петровіч (66).

„Карпати": Лазарський, Мацько, Ярема (Балик, 21), Сливка, Паранька (Голуб, 51), Куманський (Дума, 78), Озарків (к), Малаха (Пилюх, 67), Шеремета (Лапко, 62), Кокотайло (Файда, 80), Мартинов. Тренер - Ярослав Кікоть.

ФК „Осієк": Невістіч (Житняк, 80), Алексіч, Томашевіч, Кілє (Главач, 75), Марьяновіч, Перошевіч (Петрічевіч, 72), Мішіч, Петровіч (к) (Барішіч, 79), Бабіч (Берешіч, 80), Врдоляк (Мартіч, 57), Плум (Гаріч, 78). Тренер - Томіслав Прігл.