Українська правда

Сьомін: Свою силу "спартаківці" продемонстрували в матчі чемпіонату проти "Динамо"

Сергей Шемшученко — 26 серпня 2008, 20:49
У вівторок на заміській базі в Конча-Заспі відбулася прес-конференція Юрія Сьоміна за участю капітана команди Олександра Шовковського, присвячена матчу-відповідь 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів "Динамо" - "Спартак".

- Як пройшли три дні, що у команди були після двобою з "Арсеналом"?

- Нового нічого не відбулося. Працювали в звичайному режимі. Для футболістів був день відновлюючих заходів, у тих, хто не грав, було повноцінне тренування. Два гравці - Сабліч і Несмачний - уже сьогодні будуть тренуватися в загальній групі. А завтра приймемо рішення, задіяти них у матчі чи ні. Всі інші, у принципі, готові вийти на поле.

- Досить активно обговорюється питання про зміну дизайну футболок. Мовляв, не до добра змінювати форму перед відповідальним двобоєм... У якій формі вийде команда на завтрашній матч?

- Я думаю, ви даремно акцентуєте увагу на цьому. Це частина програми діяльності клуба. Проте, грати ми будемо у формі старого дизайну, оскільки саме вона заявлена на кваліфікаційні матчі Ліги чемпіонів.

- Як ви збираєтеся налаштовувати команду на завтрашній двобій? Усе-таки, рахунок першого матчу може трохи розслабити футболістів...

- Я вважаю, що рахунок 0:0. Ми повинні всі прекрасно розуміти, що "Спартак" - дуже серйозна команда, і щоб її обіграти, треба грати на 100% своїх можливостей. Свою силу "спартаківці" продемонстрували в матчі чемпіонату проти "Динамо", зігравши в силовий футбол. Саме тому ми повинні найвищою мірою бути мобілізованими перед цим двобоєм.

- У "Спартака" змінився тренер. Наскільки команда може піднести сюрпризи при новому наставнику?

- Сюрпризи вже невеликі були. У двох матчах, що вони провели після нашого двобою, спартаківці поміняли тактичні схеми. Зараз вони грають у класичні 4-4-2, а до цього діяли трохи по-іншому. Природно, перед новим тренером гравці хочуть проявити себе з найкращої сторони. Я думаю, це ж відбувається й у "Спартаку".

- У матчі з "Арсеналом" було багато нереалізованих моментів. Чи зробили ви визначені висновки і як збираєтеся боротися з цим недоліком?

- Я згодний з вами - нереалізованих моментів у нас було дуже багато не тільки в матчі з "Арсеналом", але й у попереднім. На цю тему ми багато говоримо з футболістами, загострюємо їхню увагу на цьому... Дай Боже, щоб завтра моменти, що ми створюємо, обов'язково реалізовувалися.

- У "Спартака" під сумнівом участь Павлюченка. Чи побоюєтеся ви цього нападника?

- Павлюченко - футболіст, що дуже сильно показав себе на чемпіонаті Європи. Але індивідуально ми нікого не побоюємося. Ми побоюємося командних дій, що змушує сприймати "Спартак" дуже серйозно і зібрано готуватися до майбутнього двобою. Проте, ми повинні грати в той футбол, що вміємо. Футболісти повинні реалізовувати свої можливості. Ми акцентуємося на собі, а буде грати Павлюченко чи ні - стане ясно завтра.

- Ви встигли познайомитися з можливостями Романа Єременка?

- Можливості в Єременка дуже і дуже великі. Гравець молодий, досить амбіційний, усі якості, щоб грати в "Динамо", у нього присутні. Думаю, він зможе реалізувати себе тут. Тим більше, пройшовши гарну школу в італійській серії А.

- Коли ми зможемо побачити Еммануеля Окодуву?

- В Окодуви, на жаль, пішла невдала смуга. Перед виїздом в Австрію на збори його пограбували в Нігерії, потім отримав невелику травму... Зараз у Еммануеля також травма, і за прогнозами лікарів, відновлення буде тривалим. Коли він вийде на поле - мені складно сказати. Зараз він лікується.

- Питання до Шовковського. В останніх двох матчах чемпіонату України у воротах стояв Станіслав Богуш. Як би ви оцінили гру новачка клуба? Розраховуєте зайняти місце у воротах вже в найближчих матчах?

- Не в моїй компетенції оцінювати гру будь-кого з футболістів. Тренер відповідає за результат і визначає склад на конкретний матч. Я готуюся до найближчих матчів, зокрема - до двобою зі "Спартаком". Якщо тренер прийме рішення, що у воротах буде грати Шовковський, я прикладу максимум зусиль, щоб допомогти команді.

ФК Динамо