Українська правда

Суперники "Динамо": "Фенербахче" громить опонентів, "Порту" розходиться миром

Сергей Шемшученко — 22 вересня 2008, 15:28

Чергові матчі в національних чемпіонатах провели суперники "Динамо" по груповому турніру Ліги чемпіонів. "Арсенал" і "Фенербахче" свої поєдинки легко виграли, а от "Порту" в черговий раз не дорахувався двох очок, зігравши внічию.

"Фенербахче" - "Генчлербірліги" - 3:0

"Фенербахче": Волкан, Гекхан Генул, Лугано, Ондер Турачі, Роберто Карлос, Бурак Йїлмаз (Сельчук Сахин, 66), Мальдонадо, Емре, Угур Борал (Казим-Ричардс, 66), Алекс, Гуїза (Ільхан Парлак, 82).

Голи: Алекс (41), Гуїза (64), Казим-Ричардс (90).

Незважаючи на відсутність з різних причин багатьох основних гравців (матч пропускали Еду Драчена, Семіх Шентюрк, Дейвид і Ведерсон), "Фенербахче" добився впевненої домашньої перемоги над "Генчлербірліги". Гостям вдавалося стримувати атаки "Фенербахче" аж до 41-ї хвилини, коли Алекс відкрив рахунок у матчі.

В другому таймі перевагу господарів стадіону "Шукру Сарачоглу" закріпив іспанець Гуїза, який став головним літнім придбанням "канарок" у літнє міжсезоння. Остаточний же рахунок встановив Казим-Ричардс, який вийшов на заміну.

Нагадаємо, що "Фенербахче" є найближчим суперником "Динамо" в груповому турнірі Ліги чемпіонів. Матч, який пройде в Стамбулі, відбудеться 30 вересня.

"Ріо Аве" - "Порту" - 0:0

"Порту": Елтон, Сапунару, Роландо, Бруно Алвеш, Фусіле (Ліно, 60), Фернандо, Лучо Гонсалес, Рауль Мейрелеш (Кандейяс, 78), Маріано (Халк, 60), Лісандро Лопес, Родригес.

"Порту" вдруге поспіль зіграв унічию в матчі чемпіонату Португалії. І якщо виїзну нічию проти "Бенфіки" в попередньому турі можна певною мірою розцінювати як успіх, то "Ріо Аве" підопічні Жезуальду Феррейри зобов'язані були перемагати. Що ж, позначається пізній продаж лідера атак "драконів" Рикардо Куарежми, а для того, щоб награти нові схеми вже без нього, необхідний час...

"Болтон" - "Арсенал" - 1:3

"Арсенал": Альмунія, Санья, Коло Туре, Галлас, Кліші (Джуру, 46), Ебуе (Ремсі, 85), Сонг, Фабрегас, Денілсон, Адебайор, Бендтнер (Уолкотт, 74).

Голи: Девіс (14) - Ебуе (26), Бендтнер (27), Денілсон (87).

Підопічні Арсена Венгера після візиту до Києва впевнено розібралися на виїзді з "Болтоном", хоча й першими отримали м'яч у свої ворота. Після гола Кевина Девіса лондонці, багато в чому завдяки старанням Сеска Фабрегаса, взяли гру під свій контроль. Після двох влучань у стійку вони протягом 90 секунд не тільки зрівняли рахунок, але навіть вийшли вперед. А закріпив успіх команди Денілсон, який відгукнувся на передачу Адебайора.

Інформаційний відділ ФК "Динамо" (Київ)