Українська правда

Вважаю, в "Динамо" Дудченко не загубиться, - тренер "Олкома"

Сергей Шемшученко — 8 жовтня 2008, 11:16

На початку жовтня п'ятирічний контракт з "Динамо" підписав нападник мелітопольського "Олкома" Костянтин Дудченко. До закінчення осінньої частини сезону 22-річний футболіст продовжить виступати в другій лізі за "Олком", після чого прибуде до розташування "Динамо". Розповісти про новачка кореспондент Інформаційного відділу "Динамо" попросив тренера мелітопольців Олександра Клешню, який давно працює з Костянтином і добре знає всі його сильні і слабкі сторони.

- Серед сильних сторін Кості можу відзначити високу дистанційну швидкість. Із стартовою у нього справи трохи гірше. Крім того, він вправно грає головою, володіє добре поставленим ударом з обох ніг, що є дуже важливим компонентом для футболіста рівня вищого дивізіону. Але Кості ще є над чим працювати. Це стосується, зокрема, дриблінга, який у нього слабкий. В цілому, нападник фізично сильний. Відзначу, що раніше Дудченко виступав на позиції опорного півзахисника, а з липня цього року, після приходу нового головного тренера Олександра Шундрика, почав грати в нападі і розкрився в цьому амплуа. В останньому матчі проти "Шахтаря-3" наш вихованець знову був півзахисником, але відзначився забитим м'ячем. Виходить, якості бомбардира в нього на найвищому рівні.

- На ваш погляд, завдяки яким якостям на Дудченко звернули увагу динамівські тренери?


- Зараз до еліти переважно відбирають фактурних, потужних футболістів, яким є і Костянтин. Ці якості особливо важливі для форварда. Він вже переріс рівень "Олкома", от динамівські тренери і вирішили його взяти на перспективу. Гадаю, в "Динамо" Костя не загубиться, адже навіть в цій команді мало футболістів такого плану.

- Чи не дуже різкий перехід - з другої ліги до вищої?


- Ви знаєте, Костя вже давно готовий до більшого, ніж матчі в нашому дивізіоні. Тим паче, в "Динамо" в нього є друг Женя Хачеріді, з яким вони разом росли і перейшли з ФК "Мелітополь" до "Олкому". Женя трохи раніше опинився в "Динамо", транзитом через "Волинь", а Костя відразу. Гадаю, адаптація в нього пройде легко і безболісно. Звичайно, певний час йому доведеться "поваритися" в молодіжній команді, все ж таки рівень другого дивізіону значно відрізняється від елітного. Гадаю, це правильно, інакше можна просто "надломити" людину.

- Окрім "Динамо", у вашого підопічного були ще якісь пропозиції?


- Конкретно сказати не можу, але з чуток ним цікавився запорізький "Металург", "Ворскла", "Дніпро" та "Іллічівець". Про те, наскільки ці пропозиції були реальними, може сказати тільки керівництво команди.

Досьє
Костянтин Дудченко
Народився 8 липня 1986 року в Мелітополі (Запорізька область)
Зріст 194 см
Вага 86 кг
Вчився грати у футбол в дитячо-юнацькій школі ФК "Мелітополь". З 1999 року виступав за команди цього клубу в чемпіонаті Запорізької області і ДЮФЛ України. Перші тренери: Валерій Васильєв і Юрій Вишневський.
В "Олкомі" з 2005 року зіграв 76 матчів, забив 12 м'ячів.
Виступав на позиціях центрального захисника і центрального півзахисника. З сезону 2008/2009 – нападник. Капітан команди.