Українська правда

"Динамо" – "Зоря": післяматчеві коментарі тренерів

Сергей Шемшученко — 30 жовтня 2008, 00:52
Юрій Сьомін, головний тренер "Динамо":

- Юрій Павлович, у вас емоції вирують...

- По-перше, ми пройшли в наступний раунд Кубка України. Також дали можливість пограти футболістам, що не мають досить ігрової практики. На мій погляд, у перші 30 хвилин мої підопічні грали дуже добре - був показаний гарний футбол, ми володіли перевагою. Потім, коли рахунок став 2:0, гравці знизили темп. Проте, були моменти і могли забити ще. У цілому ж поставлену задачу вони виконали.

- Чи є моменти, якими ви залишилися незадоволені?

- Вони завжди є, насамперед нереалізованими моментами в другому таймі. Але, повторюся, основне - ми пройшли у чвертьфінал і гравці, що мають мало ігрової практики в чемпіонаті України, сьогодні отримали неї.

- Якою була тактика на другий тайм?

- Грати в повну силу, щоб люди, що у чималій кількості прийшли на стадіон, отримали від гри задоволення.

- Наскільки ви задоволені грою Мілевського?

- Артем активно вступив у гру. Правда, не реалізував два стовідсоткових моменти, але по самовіддачі дорікнути його не можу.

- Вже в дебюті другого тайму в Артема грубо в'їхав захисник "Зорі". Не пошкодували Ви в той момент, що випустили його на поле?

- Мілевський багато пропустив і йому необхідна ігрова практика. З однієї сторони його треба берегти, а з іншого боку - потрібна ігрова практика. Гомілковий суглоб ще повністю не зажив. На мій погляд, той підкат, що зробили проти нього, - це некоректний вчинок стосовно футболу.

- По ходу матчу складалося враження, що досвідченим Шацьких і Чернату, те що відбувається на полі просто нецікаво. Це тільки враження або вони дійсно переситилися футболом?

- Це, напевно, ваше враження. Шацьких організував перший гол, а Чернат зробив кілька гострих передач. Вони можуть грати ще краще - без сумнівів.

- Як себе почуває Гусєв? Чи міг він брати участь у сьогоднішньому матчі?

- Ми боялися таких підкатів, що був зроблений проти Мілевського, тому в сьогоднішньому матчі і не поставили Гусєва.

- Сьогодні досить незвичайно "працював" фан-сектор - у стилі ретро. На жаль, небагато футболістів підбігли до секторів... Ви звернули увагу?

- Від імені команди хотів би поздоровити хлопців з 30-річчям київського фан-руху. 30 років - досить серйозний вік. Ми разом з ними - і це чудово. Що стосується футболістів... Необхідно враховувати нинішні погодні умови, і хлопці не можуть довго знаходитися перед трибунами і роздавати автографи. У нас і так пів-команди хворих.

Анатолій Волобуєв, головний тренер "Зорі":

- "Динамо" набагато вище класом і нам важко з ними грати. Сьогодні не грали багато основних гравців, а ті, хто них замінив у стартовому складі, намагалися проявити себе. Задача була не пропустити швидкий гол, але виконати її не вийшло.

- Заміна Половкова на Цімакурідзе на 10-ій хвилині матчу - це спроба перехитрити наставника "Динамо"?

- Ні, ця заміна пов'язана із травмою Половкова, що він отримав уже на 4-ій хвилині.

- Були наміри переграти сьогодні "Динамо"?

- Ні... Ми просто хотіли зіграти більш-менш гідно. Кожний мріє обіграти "Динамо", але треба порівнювати бажання з реальними можливостями. Багато хворих... Після сьогоднішнього матчу знову серйозну травму отримав Жуніор. Виходить так - два-три чоловіка "ламаються" і йде тривалий період відновлення.

- Чому захисники так не дисципліновано поводилися при виконанні стандартних положень?

- Я згодний з вашим зауваженням. Установка була як можна щільніше грати, страхувати партнерів. З такими командами, як "Динамо", треба грати з повною самовіддачею. Будемо розбиратися.

- Чи будете ви подавати апеляцію з приводу травми Тлумака? Може, із приводу дискваліфікації гравця ФК "Львів", що наніс йому травму...

- Травма в нього серйозна - перелом хребта, і хлопець взагалі може закінчити грати у футбол. Отримав травму на 10-ій хвилині, але дограв до кінця першої половини матчу - можливо, не усвідомив усю серйозність ушкодження. У тім моменті нападник "підсів" під нього, але це було зроблено не усвідомлено. Тому провини форварда "Львова" там не було.

ФК Динамо