Українська правда

Президентом Федерації футболу Польщі стане кум Платіні?

Сергей Шемшученко — 30 жовтня 2008, 09:44

У четвер у Польщі відбудуться вибори президента футбольного союзу. За прогнозами, перемогу за підсумками голосування 116 делегатів повинний отримати легендарний польський футболіст Збігнев Бонек, який у 1985 році в складі "Ювентуса" виграв Кубок чемпіонів.

Нагадаємо, що попередній лідер польського футболу Міхал Листкевич місяць назад був відсторонений від своєї посади трибуналом олімпійського комітету Польщі. Лісткевичу ставилося в провину те, що він не зробив адекватних кроків для рішення проблем корупції - у наших сусідів продовжується скандал, пов'язаний із підкупом суддів і "договорняками", у якому замішано більш 150 чоловік: арбітри, президенти клубів, менеджери і навіть член президії футбольного союзу. Однак після втручання ФІФА й УЄФА, що пригрозили відняти в Польщі Євро-2012, Лісткевича повернули на його посаду.

"Він десять років був президентом. Вирішив, що досить. І не захотів балотуватися на новий термін, - сказав керівник польської дирекції Євро-2012 Адам Олкович, хоча польські журналісти пов'язують це з тим, що Міхал політично вже нікого не влаштовує. - Є четвірка гідних кандидатів, серед яких дві суперзірки - Бонек і Лято. Бонек - друг Платіні, вони грали разом чотири роки в "Ювентусі", крім того, Збігнєв - хрещений батько для дочки Платіні, а Платіні - для сина Бонека. Це, звичайно, був би позитивний фактор для федерації футболу Польщі. Але подивимося, як проголосують кандидати".

"Сєгодня"