Українська правда

Кварцяний: "Збірна України грає у нудне, нешвидке і монотонне катання м'яча"

Сергей Шемшученко — 30 жовтня 2008, 16:10

У національної збірної України немає перспектив. Про це заявив головний тренер луцької "Волинь" Віталій Кварцяний в інтерв'ю "Волинським новинам".

Також він поділився своїм баченням невдалої гри збірної:

"Збірна не грає в атакуючий футбол вдома. Це можна зрозуміти, коли гра проходить на виїзді і треба берегти результат. Якщо футбол нудний, нешвидкий, а триває монотонне катання м'яча, то немає перспектив. Не завжди щастить, як із білорусами, щоб на останній секунді дали пенальті. Таке рідко буває".

Фахівець висловив свою думку щодо перспективи українських тренерів:

"Є багато хороших тренерів. Із Лобановським важко порівнювати, бо у Валерія Васильовича були всі умови і можливості запрошувати найкращих футболістів України. Але йому потрібно віддати належне за те, що він створив унікальну методику підготовки футболістів. Він шукав резерви у функціональному стані футболіста.

Зараз інші критерії спрацьовують. Футбол стає дедалі більше захисним. Навіть ці клуби, які я називав, постійно змінюють тактику. "Манчестер" виграв у Барселоні, але 70 хвилин оборонявся. Мені це не сподобалося.

Важко сказати, що Маркевич чи Павлов знають менше, але в них - інші можливості. Є багато нюансів. Напевно, такого, як Лобановський, в Україні ніколи не буде . Він - унікум. До речі, він сам як футболіст не любив фізично працювати, а коли став тренером, то зробив ставку на максимальні фізичні можливості футболістів і мав результати на міжнародній арені".