Українська правда

Максим Шацьких: Обіграємо "Порту" – гратимемо у плей-офф

Сергей Шемшученко — 30 жовтня 2008, 18:26

Нападник "Динамо" Максим Шацьких останнім часом нечасто з'являється на футбольному полі. В середу в кубковому поєдинку проти "Зорі" він відіграв весь матч. У Максима було кілька небезпечних моментів, але відзначитися динамівцю, на жаль, не вдалося. Після гри нападник розповів про матч, перспективи "Динамо" в Лізі чемпіонів і розстановку сил в чемпіонаті країни:

- Звичайно, я дуже скучив за грою. За великим футболом завжди сумуєш. На полі старався. Багато чого не виходило, але нічого страшного.

- У роздягальні тренер щось говорив про вашу гру?

- Ні. Ми ніколи не розбираємо матчі відразу після їх закінчення. Робимо це пізніше, на базі.

- Сьомін сказав, що сьогодні ви зіграли непогано, але могли і краще. Що можете сказати про свою нинішню форму?

- Ніколи не оцінюю свою форму, але можу сказати, що знаходжуся в хороших кондиціях і готовий на 100%. У тому, що стосується гри - тренери краще знають.

- Чому не вдається закріпитися в основному складі цього сезону?

- Складно сказати. Команда зараз на ходу, навіщо щось міняти?

- У "Зорі", напевно, шансів не було ще до початку матчу?

- Чому? Вони почали непогано, граючи від оборони осіли біля своїх воріт. Нашим же завданням було скоріше забити. Коли це вдалося зробити, все стало на свої місця.
Потім суперник просто грав у футбол.

- Сьогодні ви грали з молодими Ярмоленком, Морозюком і Зозулею. Вдалося налагодити взаємодію?

- Так, з гри ніхто не "випадав". Вони виконали ту установку, яку нам дали перед грою. Старалися, працювали.

- Сьогодні "Динамо" достатньо швидко вирішило поставлене на гру завдання...

- Я б не сказав, що в нашому матчі все відразу стало зрозумілим. Гра була доволі важкою. Ви бачили, що багатьом футболістам дали відпочити. Найголовніше, що виграли.

- Які шанси "Динамо" вийти з групи в Лізі чемпіонів?

- Достатньо високі. Зараз головне - віддати всі сили в матчі з "Порту". Якщо обіграємо їх вдома, гадаю, гратимемо в плей-офф. Проблем не виникне.

- А якщо матч закінчиться внічию?

- Шанси залишаться такими ж. Їм ще доведеться зіграти з "Арсеналом" і провести поєдинок в Туреччині. Отже, не думаю, що нічийний результат відіб'ється на підсумковому розкладі. Вдома нас влаштує все, окрім поразки. Звичайно, краще їх обігравати, щоб надалі почувати себе спокійніше.

- Як можете прокоментувати виступ "Шахтаря" в нинішньому сезоні?

- Якщо чесно, судячи по тих матчах, які я бачив, їм просто не щастить. Також, як і нам не щастило минулого року. У них в кожній грі купа моментів, а вони не можуть забити.

- Гірники зможуть зачепитися за друге або третє місце?

- Гадаю, так. У трійці вони мають бути, але досягти цього буде важкувато. Всі команди чемпіонату "підросли".

- Донецький "Металург" ви сприймаєте як реального суперника в боротьбі за "золото"?

- Поки вони йдуть нормально, але ігри з лідерами показали, що за вищі нагороди команда ще боротися не готова. В ігровому плані "Металург" виглядає непогано, "свої" очки бере достатньо впевнено. Але в нас попереду друге коло, ще грати і грати. Подивимося, як буде далі. "Дніпро" теж "шкутильгає", "Металіст" - на ходу, "Ворскла" виглядає непогано. Одним словом, рівень чемпіонату України росте на очах. Отже, гадаю, буде дуже цікаво. Як цього року, так і в наступних.

- Максиме, для вас краще бути стабільним гравцем основного складу в середній команді, або виходити на заміну в команді-гранді?


- Найголовніше - грати. У будь-якій команді, якою б вона не була. Без ігрової практики неможливо. В усякому разі, для мене. Краще грати в середній команді, ніж сидіти на лавці в суперклубі.

- З цього можна зробити висновок, що якщо ситуація не зміниться, ви розглядатимете пропозиції інших клубів?

- Висновків, гадаю, ніяких робити не треба. Час покаже. Якщо щось відбудеться, ви дізнаєтеся про це першими. Я в команді, працюю. Ніяких сторонніх думок у мене немає.