Українська правда

У Росії на стадіонах заборонять палити фаєри

Сергей Шемшученко — 26 грудня 2008, 15:08

У МВС Росії розробили законопроект, який забороняє уболівальникам використовувати піротехніку на стадіонах під час спортивних змагань.

Про це повідомляє РІА "Новости" з посиланням на виконуючого обов'язки начальника Департаменту охорони громадського порядку (ДОГП) МВС Росії, генерал-лейтенанта міліції Міхаіла Артамошкіна.

За словами Артамошкіна, забезпечувати порядок на стадіонах міліціонерам могли б допомогти футболісти та інші спортсмени.

Генерал закликав Андрія Аршавіна, Юрія Жиркова, Єгора Тітова та інших "улюбленців публіки" виступати перед кожним матчем перед фанатами з проханням дотримуватися порядку.

Міністр внутрішніх справ Росії Рашид Нургалієв заявив про створення спеціальних підрозділів міліції, які займуться забезпеченням безпеки під час спортивних змагань у великих містах.

За словами Нургалієва, співробітники таких підрозділів повинні будуть знати "специфіку фан-клубів".

Міністр спорту Віталій Мутко заявив, що його відомство готове подати фінансову підтримку спецпідрозділам міліції, які забезпечать безпеку на стадіонах. Мутко відзначив, що правила поведінки уболівальників під час змагань необхідно уніфікувати.