Головне

Кубок УЄФА. "Шахтар" втілив мрію про українську команду у фіналі ВІДЕО

16.04.2009 23:50 1583 0
Кубок УЄФА. "Шахтар" втілив мрію про українську команду у фіналі ВІДЕО

Донецький "Шахтар" закономірно довів зустріч до бажаного результату у матчі-відповіді з "Марселем". Двох м'ячів у Донецьку вистачило "гірникам", щоб вирішити для себе питання виходу до півфіналу.

У виїзній грі у Марселі Луческу не змінив своій звичній схемі. "Шахтар" знову випустив одного форварда - Луіса Адріано.Знову українська команда була насиченою у центрі. Така закономірність вже стає "візитною карткою" українських команд.

І це відобразилося, у першу чергу, на боротьбі у центрі та на підступах до штрафного майданчику гостей. Але початок зустрічі, безперечно, був за господарями. На початку матчу французи змусили понервувати підопічних Луческу.

Варто зазначити, що "Шахтар" ще ні в одній з "європейських" зустрічей стільки часу не проводив на своїй половині. За півтайму донеччанам так і не вдалося перевести гру на чужу половину. Незважаючи на це, небезпечних моментів біля воріт гостей не було.

А перша атака футболістів у білій формі на 30 хвилині відразу ж завершилася голом, що було цілком закономірно. Хоча гол був досить курйозним. Забв "Шахтар" в результаті вмілої взаємодії Фернандіньо, захисника господарів Каборе і голкіпера "Марселя". М'яч потрапив у ворота після рикошету, але ближній кут в такому епізоді воротар зобов'язаний був прикривати насамперед.

Але перша половина все-таки закінчилася нічиєю. Бен-Арфа після передачі з лівого флангу з другої спроби переправив м'яч у ворота. У цьому моменті провалився захист "гірників" і у підсумку П'ятова розстріляли з трьох метрів.

Після першого тайму дуже важко було уявити, як можуть французи відіграти три м'ячі. Загалом, було зрозуміло вже після першої половини, що півфінал Кубку УЄФА буде українським. Другий тайм, був формальністю у цій грі. "Гірники" домоглися головного - забили м'яч на ворожій території, а після двох м'ячів у Донецьку цього було достатньо.

"Шахтар" другий тайм розпочав з більш впевнених дій. Але це не завадило французам створювати пожежу біля воріт гостей. Але все ж після кожного удару повз ворота, все ближче наближався донецький клуб до півфіналу. Поява у другому таймі на полі досвідченого Зендена не посилила атаку "Марселя".

Під кінець матчу стало зрозуміло, що господарі змирилися з підсумковим рахунком. Незважаючи на це, продовжував "дивувати" Адріано. Іноді він робив зовсім необов'язкові поперечні передачі на адресатів не в білій формі.

Іншу частину матчу можна впустити. Кожен із опонентів розумів, що гра закінчилася. "Марсель" за інерцією атакував, але все-таки без особливого ентузіазму, а "гірники" вже готували себе до зустрічі з "Динамо". На такій мажорній ноті на третій компенсованій хвилині у воротах французів також зумів відначитися Луіс Адріано.

"Марсель" (Франція) - "Шахтар" (Україна) 1:2 (1:1)

Голи: 0:1 - Фернандіньо (30), 1:1 - Бен-Арфа (43), 1:2 - Луіс Адріано (90+3)

"Марсель": Манданда, Чівеллі, Тайво (Зенден, 46), Хілтон, Шейру, Ньянг, Каборе, Коне, Кана, Бен-Арфа, Вальбуена (Самасса, 66)

"Шахтар": П'ятов, Хюбшман, Дуляй (Гай, 45+2), Кучер, Фернандіньо (Левандовскі, 74), Жадсон, Ілсіньо (Вілліан, 56), Луіс Адріано, Рац, Чигринський, Срна

Попередження: Кана (21), Луіс Адріано (54), Шейру (69), Вілліан (70), Ньянг (85)

Коментарі ()