Українська правда

Київський "Арсенал" можуть відправити у першу лігу

Сергей Шемшученко — 24 квітня 2009, 19:22

Київський "Арсенал" ризикує опинитися в першій лізі за невиплату зарплати колишньму гравцю "канонірів" Сергію Мізіну.

"Арсенал" заборгував футболісту 1 мільйон гривень. Це зарплата за сезон, пише газета "Сегодня".

26 березня на контрольно-дисциплінарному комітеті ФФУ "Арсенал" зобов'язали виплатити Мізіну гроші в три етапи: 17 квітня, 30 квітня і 20 травня. У випадку, якщо клуб не розраховується вчасно - з "канонірів" знімають 3, 6 і 9 очок відповідно.

"У четвер до нас приходив директор "Арсеналу" Володимир Пустоваров та пояснив причини затримки, - розповів голова КДК Стефан Решко. - Зовсім нещодавно в клубі з'явилося нове керівництво. Ці люди знали про всі борги і проблеми. Але, з огляду на затримки з банківськими послугами, ми вирішили відкласти дату виплати грошей. Ми дали відстрочку. Але якщо до кінця сезону не розрахуються, клуб чекають серйозні санкції, аж до переведення до нижчої ліги".

Для українського чемпіонату це не перша подібна ситуація. На початку березня було знято шість очок з "Чорноморця", за невиконання контрактних зобов'язань перед Джорджем Інджічем, боснійцем, який грав в Одесі п'ять років назад.

"Всі органи футбольного правосуддя України вирішили суперечку з клубом на користь футболіста ще минулого року, - каже адвокат футболіста Володимир Воронков. - Але Мізіну до сих пір не заплатили".