Українська правда

"Шахтар" вийшов із відпустки

Сергей Шемшученко — 21 червня 2009, 18:40

21 червня стало першим повноцінним робочим днем після відпустки для тренерів та футболістів "Шахтаря". Правда, на тренувальній базі Кірша зібралися не всі гравці. "Збірникам" Мірча Луческу дав можливість повернутися з відпустки трохи пізніше. Ті ж легіонери, що не виступали за свої національні команди, приєднаються до своїх партнерів вже на зборі в Австрії.

Почалося все з невеличкого зібрання, яке провів Мірча Луческу в залі для теоретичних занять.

Головний тренер коротко повідомив про перший збір в австрійському Гоінгу. При цьому румун вказав на те, що чотири роки поспіль команда проводила передсезонну підготовку в одному і тому ж місці, настав момент для того, щоб змінити обстановку. "Шахтар" вилетить на збір 22 червня. Із Зальцбурга команда на автобусі добереться до місця розквартирування.

На 26, 28 та 29 червня плануються контрольні ігри. Причому Мірча Луческу підкреслив, що дасть можливість показати себе молоді "Шахтаря", яка виграла першість серед резервістів. П'ять представників "дубля" вирушать зі своїми старшими товаришами до Австрії.

30 червня команда повернеться у Донецьк. Всім, хто пройшов повністю перший сбір, будуть надані півтора дні вихідних. А 2 липня "Шахтар" збереться вже всім складом і наступного дня вирушить до Швейцарії на другий збір.

Ввечері в неділю, 21 червня, донеччани провели перше тренування, повідомляє прес-служба ФК "Шахтар".