Українська правда

Калитвинцев: Четверта гра, і гравці зрозуміли, що ми їм кажемо

Сергей Шемшученко — 31 липня 2009, 09:28

У півфінальному матчі юнацького Євро-2009 якість гри збірної України проти Сербії була ненайкращою, втім у таких матчах на перші ролі виходить не якість гри, а результат.

Такої думки притримується головний тренер української збірної Юрій Калитвинцев.

Він також вважає, що швидкий гол Шахова не надо вплинув на гру.

"Справа, скоріше, не у забитому м'ячі, а в тому, що у хлопців була мета, і вони, у напрямку до цієї мети, пройшли тривалий шлях. І забий ми першими чи другими - не мало б ніякого значення. Головне, що ми досягли своєї мінімальної мети", - заявив Калитвинцев.

За словами головного тренера українців, часті удари по воротам Сербії з дальньої дистанції - тренерська настанова.

"Нарешті! Четверта гра, і вони зрозуміли, що ми їм кажемо! А кажемо ми їм просту істину: будете бити - можливо, заб'єте. Не будете бити - точно не заб'єте", - розповів наставник команди.

Калитвинцев також торкнувся теми Віталія Каверіна, якого через вилучення у матчі зі Швейцарією, він серйозно оштрафував.

"Про його штраф ми поговоримо після фіналу, а якщо він, як з'ясується у розмові, зрозуміє, як підвів команду, усвідомить свою помилку - ми дамо шанс йому виправитись. А потім, після матчу, виходячи з якості його гри, ми приймемо рішення - залишати той штраф, що ми йому виписали, чи ні", - повідомив наставник фіналістів Євро-2009.