Українська правда

Шевченко: Восени у мене відкрилося друге дихання

Сергей Шемшученко — 17 грудня 2009, 11:06

Форвард київського "Динамо" і збірної України Андрій Шевченко вважає, що відновив свою колишню форму.

"Я нарешті відновив фізичні кондиції, знайшов колишню форму і знову став отримувати задоволення від футболу. Для мене це дуже важливо, тому що останні кілька сезонів через проблеми зі спиною я відчував себе обмеженою людиною. Травма не давала можливості нормально працювати, грати на звичному рівні", - цитує слова нападника "ТСН" з посиланням на сайт УЄФА.

"Після повернення в Київ я не пропустив жодного матчу і, здається, жодного тренування, при тому, що мені досить часто доводиться літати до Мюнхенської клініки на терапевтичні процедури. Ще повернулося почуття м'яча, азарт, а постійна ігрова практика принесла і колишню легкість. Ще б трішки везіння..."

"Валерій Газзаєв знову прищеплює "Динамо" агресивну і потужну гру, відповідно і переді мною він ставить певні завдання. Я прагну їх виконувати. Так, іноді заграюся, втрачаю позицію, але в цілому, мені здається, все виглядає не так уже й погано. У перших матчах, треба визнати, було важко, я сам відчував - не вистачало "фізики". Але поступово справа пішла на лад, і восени у мене вже відкрилося друге дихання".

"Я працюю на команду. Ну а голи, сподіваюся, нікуди не подінуться - прийдуть. Думаю, наступної осені ви побачите ще більш агресивне київське "Динамо", - запевняє Шевченко.

Невдалий виступ у Лізі чемпіонів форвард пояснив молодістю окремих гравців.

"Ми свої шанси прогавили в матчах з "Інтером". У Мілані, на мою думку, взагалі провели найкращу гру в цьому сезоні, зобов'язані були перемагати, але повернулися додому з нічиєю - 2:2. А потім у Києві на останніх хвилинах поступилися італійцям - 1:2. Напевно, той провал у другому таймі і виявився вирішальним. Але пояснень того, що з нами тоді сталося, у мене поки що немає. Молода команда - от і дала збій. Ну та нічого, і цей досвід стане в нагоді", - каже Андрій.