Головне

Півзахисник "Васко да Гама" Алекс Тейшейра переходить у "Шахтар"

21.12.2009 08:22 1778 0

Півзахисник бразильського клубу "Васко да Гама" Алекс Тейшейра переходить у донецький "Шахтар".

Про це повідомив агент футболіста Рейнальдо Пітта.

"Алекс Тейшейра і Родріго Каетано (виконавчий директор "Васко") їдуть в Україну! Там Алекс пройде тести і підпише контракт з донецьким "Шахтарем", - йдеться у повідомленні Рейнальдо.

Алекс Тейшейра опинився у "Васко да Гама" у 14 років. На початку 2006 року англійський "Манчестер Юнайтед" запропонував Алексу контракт, але "Васко" відмовив манкуніанцям. У 2007 році інший англійський клуб, "Челсі", запропонував за 50% трансфера Алекса 4 мільйони євро, але також отримав відмову.

У січні 2008 року Алекс був переведений до основного складу "Васко да Гама". 10 січня Алекс зіграв перший матч з основним складом команди проти "Гамбурга" на виставковому турнірі в Дубаї, де зробив гольову передачу. На тому ж турнірі Алекс підписав 5-річний контракт з клубом. У сезоні-2009 "Васко" достроково виграв першість у Серії B, чому посприяла, в тому числі, гра Алекса Тейшейра.

Алекс виступав за збірні Бразилії для гравців до 15 і 17 років. Чемпіон Південної Америки в обох вікових групах (титули виграні в 2005 і 2007 роках відповідно). Срібний призер молодіжної світової першості 2009 року (для гравців до 20 років). Забив на тому турнірі три голи, у фінальному матчі проти Гани не зміг забити вирішальний післяматчевий пенальті.

За матеріалами ТСН і "Террикон"

Коментарі ()