Українська правда

Бишовець не проти очолити збірну Росії

Сергей Шемшученко — 3 січня 2010, 14:09

У збірної Росії з футболу немає майбутнього, доки її очолює Гус Хіддінк.

Таку думку висловив Заслужений тренер СРСР, України та Росії Анатолій Бишовець в інтерв’ю "Спорт-Уикенд".

"Побудувати людські стосунки в команді ще не значить створити в ній творчу і робочу атмосферу. У збірній ніхто не виріс. Перед нами команда, у якої немає майбутнього. Програно було все, починаючи з матчу проти Аргентини. Взагалі я вважаю, що ми повинні зробити переоцінку того, що пов'язано з роботою Хіддінка", - каже Бишовець.

"Які можуть бути зміни, якщо головного тренера немає в країні? Адже при створенні клубів потрібно обов'язково працювати з молоддю, а не тільки купувати готових футболістів.

Хто має очолювати збірну Росії? Я можу очолити. Тому що сьогодні в нашій країні немає іншого такого тренера, який мав би колосальний досвід виступів на чемпіонатах світу, Європи та Олімпійських іграх. Причому як гравець і наставника команди. З 70 міжнародних матчів у мене тільки 6 поразок.

Але я не можу пропонувати свою кандидатуру, оскільки чудово розумію, що не склалися у відносини з пресою, починаючи з 2007 року, коли я працював з Локомотивом, де дуже багато було брудних наклепів.

Розумію, що у мене можуть бути проблеми з агентами, для яких дуже важливо, щоб в збірній грали певні гравці. Є натягнуті стосунки з певними президентами клубів, яким дуже хочеться засвітити свого футболіста, щоб згодом продати його як гравця національної команди.

Словом, потрібні нові люди зі своєю психологією. Потрібна психологія переможців, а також наявність футболістів, які грають не за гроші, а за країну. Чи зможе з цим впоратися іноземний тренер? Я дуже сумніваюся.

Якщо ми залишимо Хіддінка, то він, як мені здається, вже сильно себе скомпрометував: випадковий вихід на чемпіонат Європи і очевидні помилки у відбіркових матчах чемпіонату світу. Питання лише в тому, хто замовляє музику, і хто стоїть за тим, хто прийде", - підсумував Анатолій Бишовець.