Українська правда

Данілов: У Європі шоковані проблемами українського футболу і не вірять, що в нас таке робиться

Сергей Шемшученко — 17 березня 2010, 13:54

УЄФА готова виступити посередником у суперечках Прем'єр-ліги та ФФУ, якщо цього попросять всі сторони конфлікту.

Про це заявив президент Прем'єр-ліги Віталій Данілов в інтерв'ю "Сегодня".

Нагадаємо, минулого тижня Данилов виступив на Генасамблеї ЕПФЛ (Асоціації європейських професійних футбольних ліг), розповівши про ситуацію в українському футболі.

"Реакцією моїх європейських колег був шок. Люди просто не вірять в те, що в нас робиться! Ще напередодні мого виступу до мене підходили керівники інших ліг і говорили, що чули про проблеми клубного футболу в Україні, але те, в яких масштабах насправді, стало одкровенням для них!

Всі вражені і не можуть зрозуміти, навіщо національній асоціації потрібно заважати діяльності Прем'єр-ліги. УЄФА готова виступити посередником у переговорах, якщо цього попросять всі сторони конфлікту. Тому Прем'єр-ліга найближчим часом звернеться до ФФУ з пропозицією попросити УЄФА вирішити наші суперечки.

До речі, федерація дезінформує громадськість, що європейська футбольна спілка веде листування виключно з національними асоціаціями. Насправді УЄФА напряму спілкується і з професійними лігами і навіть з клубами!

Поки у нас є усна згода голови ЄПФЛ (Європейська асоціація футбольних ліг) Девіда Річардса і моїх колег з Англії, Німеччини, Швейцарії та Польщі допомогти розібратися. В останніх двох країнах ще не так давно теж були складнощі у взаєминах з національними асоціаціями, і вони готові поділитися з нами "рецептами" їх дозволів.

Повторюся, що сподіваюся на здорову реакцію ФФУ та її згоду на залучення УЄФА як арбітра в наших суперечках", - підсумував Віталій Данілов.

У свою чергу ФФУ готова розглянути таку пропозицію.

"Якщо таке прохання надійде з боку Прем'єр-ліги, воно буде розглянуте", - зазначив перший віце-президент ФФУ, член юридичного комітету УЄФА Сергій Стороженко.