Українська правда

Газзаєв: Ставити завдання перемогти на Євро-2012 - популістські заходи

Сергей Шемшученко — 21 травня 2010, 08:08

Керівництво Федерації футболу України поставило популістське завдання перемогти на Євро-2012.

Про це заявив головний тренер київського "Динамо" Валерій Газзаєв в інтерв'ю CЭ.

"Команда країни, що приймає чемпіонат Європи, поза всяким сумнівом, повинна ставити перед собою високі завдання. І в Україні є гравці, які можуть вирішити такі завдання. Але так безапеляційно заявляти ..." - прокоментував Газзаєв.

"З іншого боку, напевно, по-іншому не можна. Необхідно вселяти в гравців, вболівальників переможний дух. Хоча це в чималому ступені популістські заходи", - переконаний осетинський фахівець.

За його словами, є реальні завдання для київського "Динамо" - виграти чемпіонат, Кубок країни. "Але у футболі ніхто ні від чого не застрахований", - додав тренер.

"І в Києві, і в ЦСКА у контракті було прописано - виграти чемпіонський титул, вийти в Лігу чемпіонів. В елітних клубах менш значущих завдань не ставиться", - наголосив Газзаєв.

На думку наставника "Динамо", призначення українця Мирона Маркевича на посаду головного тренера збірної є правильним кроком.

"Яким є його рівень, покажуть результати збірної. Якщо вони будуть такими, як в Олега Блохіна на минулому чемпіонаті світу, тоді все правильно", - підсумував наставник "біло-блакитних".