Українська правда

Яковенко прагне довести, що гідний місця у збірній

Сергей Шемшученко — 21 травня 2010, 10:28

Олександр Яковенко, який майже п‘ять років виступає за бельгійські клуби, збирається довести, що гідний місця у національній команді.

Про це півзахисник "Андерлехта" заявив у коментарі прес-службі ФФУ.

"Я очікував запрошення до збірної, оскільки сезон мені справді вдався. Тепер хочу показати свої найкращі якості у збірній, щоб мене й надалі запрошували до національної команди. З нетерпінням чекаю ігор і хочу зарекомендувати себе якнайкраще", - сказав 22-річний хавбек.

Під керівництвом Мирона Маркевича і Юрія Калитвинцева гравець, котрий провів чимало ігор за юнацькі та молодіжну команди, працює вперше.

"Ми постійно граємо на тренуваннях у два дотики, потрібно швидше думати, швидше відкриватися, ніж у юнацьких командах. Водночас тут значно більше досвідчених футболістів, і тренувальний процес для мене цілком новий. Раніше я таких вправ не робив, тому вчуся на ходу і прагну схоплювати все на льоту", - додав футболіст.

Олександр, за його словами, прагне довести своє право на місце у збірній:

"Якщо у мене будуть вірити, я, звісно ж, зроблю все, щоб продемонструвати гідну гру. Не сумніваюся у своїх силах і з нетерпінням чекаю дебюту".

З "Вестерло" Яковенко повернувся до "Андерлехта", якому належать права на футболіста. Відпустка у брюссельському клубі триватиме до 28 червня - Сашко встигне й відпочити, й навідати у Києві свою родину: його молодший брат грає у молодіжному складі "Арсеналу", а батько - знаменитий свого часу гравець "Динамо" і збірної СРСР Павло Яковенко - тренує "молодіжку".

Сезон, проведений в оренді у "Вестерло" цілком можна назвати успішним - 10 забитих м'ячів і 8 гольових передач, при цьому Сашко відзначився тричі у чотирьох матчах плей-офф, що завершували ігровий рік.