Українська правда

Колліна: Не можемо дозволити собі "кидатися суддями"

Сергей Шемшученко — 19 липня 2010, 15:58

П'єрлуїджі Колліна визначився із завданнями, які він має вирішити на своїй посаді.

Про це розповів новопризначений куратор, пише Інформаційний центр Україна-2012.

"Хочу подякувати за ту довіру та призначення, які надала мені ФФУ. Вкрай важливо, щоби до Євро-2012 в Україні була створена ефективна система суддівства, яка не залежала б від клубів, ліг, або якихось організацій. Моє завдання як куратора українського футбольного суддівства - налагодити таку структуру, яка адекватно відповідала б рівню українського футболу, й положення якої не суперечили регламентам ФІФА та УЄФА", - сказав Колліна.

Як зазначив новоспечений куратор українського арбітражу, аби знати всі проблеми наших рефері, він намагатиметься частіше зустрічатися з українським суддівським корпусом.

"В Україні зі мною працюватиме мій колега, інспектор УЄФА Лучано Лучі. Він буде тут усі будні, я ж перебуватиму в Україні три дні на тиждень. Однак запевняю, що я увесь час буду поінформованим про останні події українського футболу", - сказав куратор.

Він також додав, що передивився всі матчі перших двох турів Прем'єр-ліги України й відзначив ряд помилок, яких припустилися українські судді, проте наголосив, що не є прихильником системи, за якої кваліфікованого арбітра за один огріх позбавляють можливості судити матчі вищих дивізіонів.

"Не можемо собі дозволити "кидатися суддями". Щоби підготувати арбітра, який міг би кваліфіковано судити поєдинки Прем'єр-ліги, затрачаємо чимало часу. Одна його помилка не має все це перекреслювати. Наша завдання попереджувати такі неточності в майбутньому й проаналізувати помилку арбітра так, щоби вона більше не повторювалася", - наголосив Колліна.

На думку П'єрлуїджі Колліни, у Прем'єр-лізі повинні працювати 24 арбітра, які обслуговуватимуть поєдинки основних та молодіжних команд. Що ж до ротації суддів, то, за словами Колліни, вона відбуватиметься лише відповідно до оцінювання дій рефері інспекторами матчів.

У планах куратора системи українського футбольного арбітражу підготовка суддів у регіонах, однак наразі Колліна зосереджений виняткво на питанні реформування суддівської системи професійного футболу нашої країни.