Українська правда

Прем'єр-ліга. "Дніпро" продовжує домашню переможну серію

Сергей Шемшученко — 19 липня 2010, 17:18

Після важкої та нервової перемоги над львівськими "Карпатами", учасником єврокубків, на "Дніпро" чекало ще одне західноукраїнське випробування - луцька "Волинь", яка щойно повернулася до елітного дивізіону.

Неважко здогадатися, у якому настрої прибули гості до Дніпропетровська. Домашні 0:4 від "Ворскли" - це зовсім не те, для чого Віталій Кварцяний виводив своїх підопічних до Прем'єр-ліги. Тому сьогодні на поле лучани вийшли у добряче оновленому складі, на чолі з капітаном-новачком Владиславом Ващуком. Володимир Безсонов же вирішив, що сьогодні зламувати оборону буде ще важче, ніж минулого матчу, тому замість вже звичної схеми 4-5-1 повернувся до призабутої 4-4-2 з парою Гоменюк - Селезньов на вістрі. Не виявилося навіть у заявці Руслана Ротаня, на лавку сів Федорчук, натомість у старті з'явився Маріо Холєк.

Перший тайм пройшов під знаком 35-градусної спеки. Відповідно майже вся активність була на правому для "Дніпра" фланзі, який перебував у тіні від даху стадіону. Іноді складалося враження, що команди домовилися грати на півполя - часто на сонячному фланзі лишався лише Віталій Дєнісов. А у середині кожного тайму суддя навіть зупиняв гру, даючи можливість командам влаштувати двохвилинний водопій.

В цілому перша половина пройшла під диктовку дніпрян, однак на початку небезпечніші моменти мали саме гості. Вже на 5-ій хвилині арбітр пробачив господарів, не помітивши, як Русол у штрафному тримав за футболку Лео, врешті заваливши того на газон. Хвилин за 10 змусив понервувати Каніболоцький, двічі протягом однієї хвилини не втримавши м'яч у руках і вибиваючи прямо перед собою. На щастя, волиняни цим не скористалися.

Окрім таких нечастих обрізок, Дніпро тримав гру під контролем. Однак із забіганнями Селезньова, ударами Коноплянки та подачами Назаренка без проблем справлялися габаритні гості на чолі з "найкращим голкіпером світу", на думку Кварцяного, Іссою Ндоє.

Найнебезпечніший момент першої половини тайму створили гості на 22-ій хвилині. Пічкур подавав кутовий з лівого флангу, і після невдалого виносу дніпрян "Волинь" пробивала з лівого кута штрафного майданчика. М'яч влучив у стійку.

Відповіли дніпряни на 33 хвилині. Гоменюк виграв боротьбу у Ващука і скинув м'яч Селезньову. Той першим дотиком зупинив його на лінії штрафного спиною до воріт, розвернувся і другим дотиком увігнав у правий для себе нижній кут. Тут уже кіпер був безсилий, 1:0.

Після голу "Дніпро" на деякий час сів назад, і пару непоганих моментів мала "Волинь". Спершу гаряче у штрафному господарів було після навісу, коли Каніболоцький небезпечно знімав м'яча кулаками через свого захисника з голови нападника лучан. А ще за 2 хвилини Саша Стевіч, користуючись своєю перевагою у габаритах, на швидкості проскочив між Дєнісовим та Учею, але Каніболоцький вчасно вийшов і встиг вибити м'яч в останній момент.

Нерви глядачам після завершення тайму дещо розрядив Ян Лаштувка. Розминаючись біля воріт, він раптом опинився у колі дівчат з групи підтримки, що саме прийшли танцювати перед фан-трибуною. Ян не розгубився і підтримав танок, за що зірвав оплески стадіону.

До початку другого тайму сонце почало сідати, і промені його майже повністю переповзли з поля на східну трибуну. Весело було спостерігати, як глядачі перебігали на верхні ряди своїх секторів, ховаючись у тінь. Гравці ж команд полегшено зітхнули і стали грати на все поле, активно залучаючи обидва фланги. Дніпряни перелаштувалися швидше, і вже на 50-ій хвилині Осмар Феррейра подав штрафний з флангу, де годину тому не ступала нога людини, на кут штрафного. Там верхову боротьбу виграв Володимир Гоменюк, відправивши парашута прямо за комір Іссі Ндоє! Двометровий воротар помилився, зробивши крок назустріч м'ячу, і потім дострибнути до нього так і не зміг. 2:0, і "Дніпро" вже міг догравати спокійніше, ніж у попередньому матчі.

А тому без зайвих нервів господарі продовжували атакувати. Небезпечно пробивав штрафний Назаренко, і Ндоє лише з другого разу зафіксував м'яч. Ферейра чудово відкотив м'яча на лівому фланзі Коноплянці, той увійшов у штрафний, випередив захисників, але не влучив у ближній кут. А на 61-ій хвилині сталося вилучення Гринченка, який збив Феррейру на тому самому місці, де сім хвилин тому заробив першу жовту за фол проти Селезньова. Феррейра сам пробивав штрафний, але тут уже Ндоє зіграв блискуче, у стрибку діставши м'яча з дільньої дев'ятки.

Удесятьох волиняни все рідше стали атакувати, лише іноді штрафні пробивав Ващук, але нічого небезпечного створити йому не вдавалося. Натомість гравці "Дніпра" ще деякий час продовжували вриватися у карний майданчик суперника, але удар Селезньова та простріл Коноплянки захисники вчасно блокували.

Зрештою, гра заспокоїлася, лише інколи господарі вдавалися до дальніх ударів, які не лякали кіпера "Волині".

Цікавий епізод стався на 78 хвилині. Стадіон почав вимагати у Безсонова виходу Калініченко, і буквально за дві хвилини той прислухався і випустив досвідченого хава замість Гоменюка. Саме Максим організував останній небезпечний момент у матчі, коли вивів Феррейру один на один з воротарем. Однак удар правою у шульги Осмара вийшов неточним, і м'яч розминувся з ближнім кутом.

Таким чином рахунок до кінця матчу зберігся, і команди лишилися на різних полюсах турнірної таблиці. "Дніпро" має 6 з 6 можливих очок, а разом з тим і домашню переможну серію, що почалася ще у березні. "Волинь" же лишається з нулем, і поки що не видно, за рахунок чого вона збирається закріплятися в елітному дивізіоні.