Українська правда

Колліна зробить суддів автономними від Сурікіса, Данілова і Ахметова

Сергей Шемшученко — 19 липня 2010, 19:22

Куратор українських суддів П`єрлуіджі Колліна на Виконкомі ФФУ заявив, що у своїй діяльності суддівська інстанція матиме повну автономність від Виконкому ФФУ, УФПЛ, ПФЛ та власне самих клубів, а також зазначив на необхідності перегляду дисциплінарних санкцій щодо арбітрів та асистентів арбітра.

"Я впевнений, що ми відшукаємо оптимальну формулу застосування покарань. Я не вважаю, що ми повинні відмовлятися від послуг рефері, який дійшов до Прем'єр-ліги, в якого інвестовані значні кошти, лише через два неправильних рішення. Зрештою, хіба тренер відмовляється від послуг гравця, який, приміром, невдало провів кілька поєдинків? Інша справа, що ми повинні зрозуміти причину помилки судді, і відшукати спосіб уникнути її в майбутньому", - заявив Колліна.

Колінна також розповів про нову структуру Комітету арбітрів ФФУ, яку в результаті затвердив Виконком і яку підтримали, зокрема, президенти УФПЛ та ПФЛ.

Головна новація - віднині інспектори (за європейською термінологією - суддівські спостерігачі) підпорядковуватимуться Комітету арбітрів. Буде створено п'ять комісій з питань підготовки, контролю та атестації арбітрів; з питань підготовки, контролю та атестації асистентів арбітра; з питань підготовки контролю та атестації суддівських спостерігачів; з питань підготовки інструкторів арбітрів, асистентів арбітра та суддівських спостерігачів; з питань підготовки та контролю за фізичним станом арбітрів та асистентів арбітра, повідомляє прес-служба ФФУ.