Українська правда

Директор академії "Шахтаря": Багато клубів бояться, що ми помітимо їх таланти

Сергей Шемшученко — 3 червня 2011, 17:39

Донецький "Шахтар" заробив в Україні репутацію команди, котра починає переманювати талановитих гравців з інших клубів ще в дитячому віці.

Це визнав у розмові з представниками клубного директор Академії "Шахтаря" Патрік фон Ліувен.

"Ми проведемо турнір серед команд дитячої Академії, присвячений 75-річчю клубу, у якому братимуть участь команди U-11, U-12 та U-13. Ми поставили перед собою мету організувати турнір гарного рівня для команд нашої дитячої Академії та звернулися до інших професійних клубів із запрошенням взяти у ньому участь", - розповів він.

"Однак багато хто на сьогоднішній день просто побоялися приїхати сюди. Причому боялися вони не грати, а того, що їхні талановиті хлопці можуть бути помічені нашими селекціонерами та тренерами", - зізнався він.

За словами фон Ліувена, миттєво прийняли запрошення лише команди Академії харківського "Металіста".

"Далеко не у кожному місті є гарні, якісні команди, тому просто необхідно періодично зустрічатися з професійними клубами, у яких є колективи такий же віковій категорії", - жаліється він.

"Динамо"? Років п'ять тому київський клуб не дуже охоче йшов на контакт, з тим щоб проводити контрольні ігри проти команд нашої Академії. Але на сьогоднішній день вони, так само як і ми, зацікавлені у тому, щоб влаштовувати різного роду товариські поєдинки між нашими командами", - повідомив він.

"На цьому турнірі їхня Академія буде представлена ​​в одній віковій категорії. У них було бажання приїхати до нас і з іншими командами, але, на жаль, до моменту запрошення вони вже підтвердили свою участь у іншому турнірі", - додав фахівець.