Головне

Євро-2011. Робоча атмосфера збірної України: на базі команди

17.06.2011 18:54 280 0
Євро-2011. Робоча атмосфера збірної України: на базі команди

10 хвилин вояжу швидкісною та водночас зручною місцевою залізницею з центральної станції Хернінга - одного з міст-господарів Євро-2011, і кореспондент "Чемпіона" опинився у Вілбьєргу. Саме тут розташований досить зручний та затишний, як і вся Данія, спортивний комплекс, який для себе обрала українська "молодіжка", точніше - її головний тренер Павло Яковенко, зазначає адміністратор команди Кирило Кучер.

"Цю базу обирав Павло Олександрович, чотирма місяцями раніше, після того, як вони з менеджером відвідали кілька таких баз, зупинили свій вибір на ній. Умови тут просто чудові - 28 тренувальних полів, віддалений район, є все для роботи - все бездоганно, в тому числі якість газонів, тренажерна зала, все необхідне для відновлення, сауна тощо. Ми були на товариському матчі тут у березні (проти Данії - 2:2 - прим. авт.), мали змогу випробувати її, приймали нас тоді добре, все сподобалося, тож приїхали саме сюди".

Як відомо, для деяких збірних на Євро-2011 нібито виникла проблема знайти готель високої категорії поблизу обраної бази - смаки та забаганки інших офіційно не підтверджені, що ж до команди Павла Яковенка, то відпочити після фізичних навантажень вона має змогу у достатньо комфортних умовах - замінити довелося хіба що ліжка, які виявилися дещо вужчими, ніж потрібно!

"Не знаю, що з іншими командами, але у нас все добре. Тут аж ніяк не казарменні умови, хоч і не 5-тизіркові номери, втім, для хлопців все є - зручні ліжка, телевізори, туалет, ванна кімната. Можливо, наші гравці не є надто вибагливими, але жодних нарікань немає", - зазначає Кирило Кучер.

Як немає проблем і з харчуванням - українська молодь ласує тим, до чого звикла на батьківщині, відповідно до порад лікаря, щоправда, нашої національної страви "борщ" у раціоні немає, втім, короткострокову альтернативу йому наші співвітчизники знайшли досить швидко - це місцевий грибний суп, який до смаку чи не усім футболістам. Взагалі ж харчування досить різноманітне (щоб не звикали до чогось одного), за попередньо узгодженим замовленням - меню української делегації, яке містить також фрукти, овочі тощо.

Сама ж організація турніру, матчів, переїзди тощо не викликають у нашої команди негативу, навпаки - ввічливість, компетентність, оперативність та передбачивість людей, задіяних у процесі проведення Євро, дозволяють зосередитися лише на власній меті, без форс-мажорів і дискомфорту.

Що ж до моральної підтримки від своїх уболівальників, то наші футболісти її отримують, причому не лише на самому матчах, але й перед та після них...

"Вони дуже добре зустріли наш автобус, проводжали теж дуже добре у першому турі, у другому, адже їх у цьому районі дуже багато. Тим більше, був дзвінок з нашого посольства, ми підготували їм прапори збірної України, зустрілися, передали. Для прикладу згадується товариський матч проти команди Данії у березні, і впродовж поєдинку здавалося, що українських прихильників футболу значно більше, ніж місцевих. Це дуже сильно допомогає", - резюмує Кирило Кучер.

Коментарі ()