Українська правда

Славов: "Мрію грати за збірну Україну"

Сергей Шемшученко — 18 липня 2011, 09:35

Новачкові донецького "Металурга" форварду Мирославу Славову, який на один сезон взятий українським клубом в оренду в махачкалінського "Анжи", не раз пропонували змінити громадянство.

За словами гравця, який на чотири роки переїхав з батьками до Відня на постійне місце проживання, футбольну науку він осягав в школі "Аустрії", а перший професійний контракт підписав з французьким "Бордо".

"Мені не раз пропонували стати громадянином Австрії чи Франції, але я відмовлявся, адже вважаю себе патріотом, вільно розмовляю українською і мрію зіграти за національну збірну України. Тому з переходом в "Металург" пов'язую великі надії, а матчі українського чемпіонату нерідко спостерігав по телебаченню", - сказав він.

Я форвард, як кажуть, таранного типу. Мабуть, гра головою - мій найкращий козир. Звичайно в мою задачу на поле входить зачепитися за м'яч, скинути його на партнерів . Але, звичайно, як форвард, я зобов'язаний забивати голи. В "Анжи" з цим, на жаль, не склалося, хоча я і грав мало", - цитує гравця championat.com.