Українська правда

Газзаєв: "З "Динамо" я пішов без компенсації"

Сергей Шемшученко — 25 липня 2011, 00:25

Причиною провалу Валерія Газзаєва у київському "Динамо" став невиграш чемпіонату України у перший рік роботи.

Про це в інтерв'ю телепрограмі "Футбольний вік-енд" заявив сам російський фахівець.

"Я чудово розумів, для того, аби "Динамо" добилося успіхів на міжнародній арені, кістяк команди мав складатися з гравців місцевого футболу. Я би нічого не змінював. Вважаю, що був на правильному шляху. Свою роботу я виконував досить кваліфіковано. Розчаруванням для мене було те, що мали таку перевагу, але не виграли чемпіонат. Психологічно це і надломило мене", - сказав він.

"Я зобов'язаний був ставити перед гравцями завдання у найближчі три роки виграти Лігу Чемпіонів. А що я мав сказати? Що я хочу повторити успіх у Лізі Європи?" - риторично запитав тренер.

За словами Газзаєва, президент "Динамо" Ігор Суркіс хотів, щоб тренер залишився на чолі команди.

"Є поразки такого плану, як у Тирасполі. Вони боляче б'ють по самолюбству. Усе інше на совісті гравців. Хоча у кожній поразці провина тренера, я так завжди вважав. Після "Шерифа" подзвонив Ігорю Суркісу та сказав, що завершую свою роботу. Після такого я не можу далі працювати. Ігор Михайлович зробив усе, щоб я залишився. Однак моє рішення було незмінним", - пояснив він.

"Я пішов без компенсації. Попрощався з президентом і рано-вранці відлетів. У мене немає образ ні на гравців, ні на когось ще", - підсумував фахівець.